Niskanen ja Jauhojärvi podiumille Rukalla!

Vuokatti Ski Teamin olympiavoittajat Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi tekivät sunnuntaina historiaa Rukan maailman cupissa. Kaksikko nappasi sijat yksi ja kolme miesten 15 km:n perinteisen tyylin kisassa. Edellisen kerran kaksi suomalaista on ollut palkintopallilla talvella 1999. Iivo Niskaselle voitto oli maailman cup uran ensimmäinen. Edellisen kerran suomalainen mieshiihtäjä on voittanut kotimaassa maailman cup kisan vuonna 1996. Kolmannen kisassa mukana olleen valkovioletin, Mikko Koutaniemen, kisa sujui alavireisesti ja sijoitus 77.

Lauantain perinteisen tyylin sprintissä Jauhojärvi ja Martti Jylhä painelivat jatkoon karsinnasta mutta kummankin kisa päättyi alkuerään. Jylhällä oli epäonnea omassa erässään alamäessä sattuneen kaatumisen muodossa joka vei todelliset mahdollisuudet taistella jatkopaikasta. Loppusijoitukset Jauhojärvi 24. ja Jylhä 27.

Naisten osalta Rukalla Susanna Saapunki starttasi molempina päivinä. Susannan "heikommalla" tyylillä käydyt kisat toivat sprintistä sijan 54. ja P 10 km 59.

Rukan maailman cupin kanssa samaan aikaan käytiin kisat Kontiolahdella. Lauantaina Tino Tiilikainen oli miesten V 15 km kisassa 22. pari minuuttia kärjestä. N 20 sarjassa kisaillut Vilma Nissinen oli la vapaan 10 km kakkonen ja sunnuntain P 5 km kolmas. Lauantain vauhti olisi riittänyt naisten sarjassa sijalle seitsemän.

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net