Eveliina Piippo uutena Vuokatti Ski Team Kainuun riveihin

Vuokatissa asuva ja urheilulukiossa opiskeleva Eveliina Piippo voitti viime talvena muun muassa alle 18-vuotiaiden SM-kultaa vapaan hiihtotavan viidellä kilometrillä ja alle 20-vuotiaiden viestissä IF Åsarnan riveissä. Piippoa valmentaa Hiihtoliiton maajoukkueen haastajaryhmän vastuuvalmentaja Ville Oksanen.

”Innolla tartun tähän haasteeseen. Seuran naisjoukkue on nosteessa, ja jo viestiryhmään pääsy vaatii onnistumista”, toteaa Piippo.

”Tavoitteeni urheilijana on mennä niin pitkälle kuin rahkeet riittävät. Vuokatin olosuhteet, hyvä tiimi ympärillä ja tuloksenteko myös joukkueena motivoivat”, sanoo Piippo.

Opintoihin keskittyvä Saana Kemppainen jatkaa kuitenkin seuran jäsenenä samoin kuin miesjoukkueen viime kauteen aktiiviuransa päättänyt Mikko Koutaniemi.

Huikea hiihtokausi tulossa – tavoitteet korkealla

Seuran manageri Hannu Koivusalo on tyytyväinen naisjoukkueen tilanteeseen:
”Viime kaudella naiset palasivat SM-kisoissa mitalikantaan 15 vuoden tauon jälkeen. Siellä pysyminen vaatii kovaa joukkuetta jatkossakin. Uskon, että Eveliina istuu niin porukkaamme kuin tavoitteisiimmekin mainiosti.”

Manageri odottaa suurella mielenkiinnolla tulevaa kautta:
”Meillä on nyt kymmenen hiihtäjää, joista seitsemän kuuluu johonkin maajoukkueryhmään. Lahden MM-hiihdot ovat usealle yksilötasolla ehdoton päätavoite ja hyvin realistinen sellainen.”

Henkilökohtaisten tavoitteiden lisäksi menestys Suomen Cupissa on isossa roolissa.

”Viime vuonna miehet voittivat kokonaiscupin, naiset olivat kolmansia. Kummankin joukkueen tavoite on pysyä edelleen kokonaiskisan kolmen joukossa”, toteaa Koivusalo.

Jaa juttu:

Eveliina Piippo

VSTK:lla monta onnistujaa Vuokatin Aateli Racessa

Moni Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä onnistui 20-vuotisjuhliaan viettäneessä Vuokatin Aateli Racessa. Eveliina Piippo oli toinen, Jasmin Kähärä neljäs, Nelli-Lotta Karppelin kuudes ja

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net