SM-viesteissä naisille hopeaa ja miehille nelossija

Erityisen vahvasti suorittivat naiset: Eveliina Piippo oli henkilökohtaisilla matkoilla kaksi kertaa maajoukkuenaisten takana seitsemäs sekä kepitti viestissä ankkuriosuudella kirissä Laura Monosen ja sinetöi VSTK:n hopean. Viestin hopeajoukkueessa ennen Eveliinaa hiihtivät Katri Lylynperä ja Vilma Nissinen. Lylynperä ylsi top 10-sijalle päätöspäivän 15 kilometrillä, jossa hän oli kahdeksas. Sami Jauhojäri oli vapaan kympillä seitsemäs, Teemu Härkönen 12:s ja Martti Jylhä 13:s.
Naisten viestijoukkue pääsi viime vuonna ensimmäisen kerran 15 vuoteen SM-mitaleille ja seuran nuoriso-osasto jatkoi putkea komeasti.
”Kyllä se tosi hyvältä tuntui, varsinkin kun oli loppukiriratkaisu, jota en osannut odottaa. Laura ei pystynyt vastaamaan huikeaan kiriini. Kirivoitto tuntui hyvältä, kun en ole mikään kiritykki”, Eveliina kertasi hopeatunnelmissa.
Hienosti oman tonttinsa hoitivat myös muiden osuuksien hiihtäjät:
”Mielestäni avaukseni oli hyvä, saimme Annen (Kyllönen) kanssa tehtyä eroa”, Katri sanoi.
”Yritin lähteä tekemään omaa hiihtoani ja saada Evelle mahdollisimman hyvät asetelmat. Eka aikuisten SM-mitali, maistuu kyllä”, Vilma sanoi.
VSTK:n manageri Hannu Koivusalo oli viikonloppuun tyytyväinen:
”Kontiolahden SM-hiihdoista jäi päällimmäiseksi naisjoukkueen hyvä kokonaispanos koko viikonloppuna. ”Vanhakin” herkistyi kun näki sen ilon mikä joukkueella oli mm. lauantain viestihopean ratkettua. Miehissä sairastelut olivat valitettavan isossa roolissa. Kilpailu on merkittävästi koventunut viime vuosina ja menestyminen vaatii terveenä olemista niin henkilökohtaisissa kisoissa kuin joukkueenakin. Hyvillä mielin mennään kohti kauden finaalia Ylitorniolla”, Koivusalo sanoi.
Viikonloppuna kilpaillan Sami Jauhojärven kotimaisemissa Ylitorniolla Suomen Cupin kauden viimeiset osakilpailut, lauantaina viestit ja sunnuntaina SM-30/50 kilometriä.

Videohaastatteluja viikonlopultai: https://www.facebook.com/pg/vuokattiskiteam/videos/?ref=page_internal
Facebook-sivuiltamme löytyy myös kuvagalleria.

Muistathan myös seurata Instagramissa @vuokattiskiteam ja Twitterissä @vuokattiskiteam

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net