Juho Mikkonen Vuokatti Ski Team Kainuun riveihin

 

– Olen asunut Vuokatissa vuodesta 2010 lähtien, joten Vuokatti Ski Teamiin siirtyminen tuntuu kuin siirtyisin toiseen kotiseuraani. Vuokatti Ski Team Kainuu on menestynyt ja näkyvä seura, jota kaikki jollain tavalla katsovat ylöspäin. Lisäksi Iivo (Niskanen) minua houkutteli, mikä oli se viimeinen painava syy, Mikkonen sanoo.

Mikkonen on urallaan menestynyt toistaiseksi parhaiten sprintissä, jossa hänellä on alle 23-vuotiaiden MM-hopeaa 2013 ja SM-kulta 2016. Siirto Vuokatti Ski Team Kainuun väreihin avaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia viestirintamillekin. Se kiehtoo Mikkosta.

– Kotimaan kisoihin tulee uutta säpinää, kun pääsee pitkästä aikaa taas hiihtämään viestejä Suomen Cupissa ja SM-kisoissa. Se on erittäin mukavaa. Meillä on kohtuukova keskinäinen kilpailu viestipaikoista etenkin pariviestiin, se motivoi ja potkii urheilijaa eteenpäin harjoittelemaan hyvin, että pääsee hiihtämään pariviestiä, Mikkonen sanoi.

Vuokatti Ski Team Kainuun manageri Hannu Koivusalo on erittäin tyytyväinen tiimin uuteen vahvistukseen.

– Sami Jauhojärven ”eläköitymisen” myötä seuralle tuli miesten joukkueen osalta selkeä tarve uudelle hiihtäjälle. Juholta sujuvat molemmat hiihtotavat ja kaikki matkat, joten hän istuu erittäin hyvin joukkueeseen. Ilmassa on myös hivenen nostalgiaa, sillä vastasin Vuokatti Ski Teamin kanssa 2000-luvun alkuvuosina Kainuun alueen Hopeasompaleirityksistä, joissa Juho oli mukana, Koivusalo sanoo.

Urheilijatiedot:

Juho Mikkonen

Syntymäaika:                           28.12.1990     
Kotipaikkakunta:                      Sotkamo, Vuokatti
Aikaisempi seura:                     Kuhmo-Ski      
Kasvattaja seura:                      Kuhmo-Ski      
Pituus:                                        179 cm                                                                                                                     Paino:                                         74 kg                                          
Ammatti / opiskelu:                 Urheilija-aliupseeri                       
Valmentaja:                               Pekka Vähäsöyrinki
Harrastukset:                            Metsästys                                                      

Saavutukset: 

Maailmancup 4. Lillehammer 2015

Sotilaiden MM-kulta pariviesti 2015

SM – kulta Imatra Sprintti V 2016

SM – hopea Kuusamo 50km P 2016

SM – pronssi Taivalkoski 7,5km P 2016

SM – pronssi Taivalkoski 15km V 2016

SM – pronssi Vantaa sprintti V 2014

SM – hopea pariviesti Kontiolahti 2009

SM – pronssi pariviesti Keuruu 2012

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net