Iivo Niskanen tuplavoittajaksi, kuusi valko-violettiä Rukalle

”Ihan tasaisen kovaa kuitenkin hiihdin. Sen verran sitkas keli oli. Vaikken mitenkään röyhinyt menemään, lihakseen otti. Ei mitään viimeistä loppupuristusta tullut vedettyä, eikä maksimihapon ottaminen tässä kohtaa olisi ollut järkevääkään. Tasainen 15 kilometrin kisa, sain hyvän vedon vapaata alle”, Niskanen sanoi.

Naisten puolella Eveliina Piippo nousi vapaalla odotetun vahvasti, vaikka sekunnin liian innokkaasta matkaan säntäämisestä koitunut aikasakko pudotti sijoituksen kuudennesta 12:nneksi. Perinteisen parhaana vstk-laisena oli Katri Lylynperä (13:s), joka onnistui pirteästi vapaalla ja nousi kahdeksanneksi.

”Onneks hiihdin eilen, olisin ollut aika masentunut varmaan tämän viikon muuten. Vaikka periaatteessa en ole pertsaa tuon kovempaa hiihtänyt ikinä, noin lyhyttä matkaa ja varsinkaan tuollaisella ladulla, jossa tasaista on niin paljon. Uskoisin, että tulen pystymään vielä parempaan tämänkin talven aikana perinteiselläkin. Siinä painoi, kun on neljä viikkoa harjoitellut vähän alle 20 tuntia viikossa. Se tuntui kropassa. Vapaa oli taas ihan erilaista, yllättävän voimakasta ja terävää”, Piippo sanoi.

Kuusi valko-violettiä Rukalle

Maastohiihdon maailmancup alkaa viikonvaihteessa Rukalta, jonne alkukauden perusteella valittiin kuusi Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjää. Maajoukkueessa hiihtää Iivo Niskanen, kansallisessa ryhmässä Martti Jylhä, Juho Mikkonen, Katri Lylynperä, Eveliina Piippo ja Vilma Nissinen. Piippo ja Nissinen hiihtävät maailmancupissa ensimmäistä kertaa.

”Kausi on lähtenyt upeasti liikenteeseen ja mikä parasta, laajalla rintamalla! Tulevana viikonloppuna on mielenkiintoista nähdä missä meidän urheilijat menevät kansainvälisesti”, manageri Hannu Koivusalo sanoo.

Jaa juttu:

Eveliina Piippo

VSTK:lla monta onnistujaa Vuokatin Aateli Racessa

Moni Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä onnistui 20-vuotisjuhliaan viettäneessä Vuokatin Aateli Racessa. Eveliina Piippo oli toinen, Jasmin Kähärä neljäs, Nelli-Lotta Karppelin kuudes ja

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net