Ruka Nordic: Katri Lylynperä hakee vauhtia kisojen kautta

Katri Lylynperän kesä sujui mainiosti, mutta syysharjoitteluun tuli ”epätoivottu” katkos syys-lokakuulle. Sen jälkeen kilpailukausi tuli eteen turhankin nopeasti, mutta Rukalla Katri on yksi kuudesta valko-violetistä hiihtäjästä.

”Olin melko väsynyt, on 3-4 viikon jakso, jolloin en ole huippu-urheilumielessä harjoitellut ollenkaan. Siinä on ollut matalatehoista harjoittelua viidestä kymmeneen tuntia viikossa, sauvakävelypohjaista harjoittelua. Ei kovempaa harjoittelua, kolme viikkoa. Syys-lokakuussa oli sellainen pidempi jakso. Vuokatin Suomen Cupissa en ollut, vaikka aloittelin silloin jo harjoittelemaan urheilijamaisesti. Tausta oli sellainen, ettei kannattanut siellä tehokkaampaa hiihtoa tehdä”, Katri sanoo.

Kun Katri on ammattiurheilija, harjoittelun himmailu syksyllä ei ole henkisesti helpointa. Ympärillä muut käyvät leireillä ja tekevät täydellä höyryllä harjoituksia. Katri oli menossa Val Senalesiin leirille, mutta leiri jäi tilanteen vuoksi väliin.

”Eihän se pääkopallekaan mikään helppo tilanne ole. Kisakausi tulee aika nopeasti päälle, voisi olla huomattavasti itsevarmempi olo, jos olisi tehnyt niitä harjoituksia alle. Nyt ne hyvät harjoitukset pitää saada kilpailuista ja pitää kestää mitä sieltä tulee. Voi tulla ailahtelevampaa suorituksia mutta se pitää kestää.”

Hän kilpaili Oloksella FIS-kisoissa ja molempina päivinä Rovaniemellä Suomen Cupissa. Ennen Oloksen-leiriä edelliset tehoharjoitukset olivat syyskuulta.

”Rovaniemellä perinteisen kilpailu oli vaikea, hyvin samanlaista kuin Oloksella, ei oikein tapahtunut. Vapaan kisa oli huomattavasti positiivisempi yllätys, en odottanut paljon, koska perinteinenkään ei lähtenyt liikahtamaan, ilmeisesti se lauantai aukaisi. Vauhtia on, mutta se pitäisi saada ulos.”

Rukalla kolmen päivän urakka alkaa perinteisen sprintillä perjantaina. Se on Katrille se matka, jolle tällä kaudella on suurin panotus.
”Perinteisen sprinttiin tähtään olympialaisiin, joten vaikka tilanne on tämä, aina odotan pistehiihtoa. En starttaa niin etten odota pisteitä. Odottaisin kuitenkin, että nyt kun on ollut helpompi jakso, ainakin jossain näistä kolmesta kisasta saisin hyvän ja ehjän suorituksen. Toivoisin kuitenkin, että pystyn hyviä kisoja hiihtämään”, Katri sanoi.

 

Jaa juttu:

Eveliina Piippo

VSTK:lla monta onnistujaa Vuokatin Aateli Racessa

Moni Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä onnistui 20-vuotisjuhliaan viettäneessä Vuokatin Aateli Racessa. Eveliina Piippo oli toinen, Jasmin Kähärä neljäs, Nelli-Lotta Karppelin kuudes ja

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net