Ruka Nordic: Martti Jylhä toivoo saavansa kehitystään tulokseen

Martti Jylhän harjoituskaudessa moni asia on ollut toisin, koska asuinpaikka vaihtui Rovaniemestä Helsinkiin ja valmentaja Reijo Jylhästä Jarmo Riskiin.

Uusien tuulien harjoituskausi on ollut kolmekymppiselle urheilijalle tervetullutta ja toivottua piristystä uran tähän vaiheeseen.

”Valmentajan ja asuinpaikan myötä muuttui aika paljon. Uudet harjoituspaikat ja -kaverit, jos viime syksynä käytiin Risen kanssa Rovaniemellä aika paljon, on nyt käyty Anssin kanssa. Jamppa on aika paljon päässyt näkemään treenejäni, se on ollut hyvä. Jamppa on ollut hyvä ja tarkka valmentaja”, Martti kertoo kesästään.

”Lähinnä valmentajavaihdoksenkin myötä toivoin uutta tuulta tekemiseen. Tässä alkaa olla sen ikäinen, että pitää vähän alkaa katsoa ja miettiä. Pieniä erojahan ne ovat mutta toisaalta aika isoja. Lenkkivauhdit ovat aika paljon napakampia, ja sitä myötä olen kovempikuntoinen urheilija. Se ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että hiihtääkö sitä kovempaa talvella, mutta erityyppisesti olen sitä juttua lähtenyt rakentamaan. Minulla on aina ollut hyvä suorituskyky, mutta tietyllä tavalla ehkä monipuolisempi urheilija tällä hetkellä”, Martti sanoi.
Edellisvuonna hän panosti paljon voimaharjoitteluun, ja vaikka se ei siirtynyt hiihtoon aivan kuten oli tarkoitus, Martti näkee pidempikestoisiakin hyötyjä, joille on ollut tänä vuonna hyvä rakentaa.

”Voimatasoissa olen napsun verran saattanut mennä eteenpäin, nyt kun on tehty lajivoimaa, ja voimaharjoittelu on ollut tasatyöntöä ja sauvaloikkaa. Totta kai se on jalostanut sitä työtä.”

Hän leireili lokakuussa kolme viikkoa korkealla. Leiri onnistui mainiosti, mutta sen jälkeen on ollut hieman haastavampaa jaksoa.

”Kuormitusta on sen jälkeen ollut vähän rajalla. On pitänyt olla tarkkana. Viimeisen viikon aikana harjoitukset ovat olleet ok. Viime viikolla normaalimatkan kisassa huomasi, ettei happi tarttunut yhtään. Nyt tällä viikolla sen jälkeen tehdyt harjoitukset ovat toimineet ihan hyvin.”

Mitä toivot sprintistä Rukalla?

”Toivoisin, että saisin tehtyä tähän kaikkeen vaihteluun sen paremman päivän. Että pystyisi tekemään sen kehityksen mukaisen hiihdon.”

Missä olet perinteisen sprintterinä parempi kuin hyvä joukkuekaverisi Ristomatti Hakola?

”Alamäessä. Pysyn pystyssä varmemmin”,

 

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net