Ruka Nordic: Martti Jylhä tyytyväinen välieräpaikkaansa perinteisen sprintissä

Martti Jylhä oli kuudesta valko-violetista paras Ruka Nordicin avauspäivänä. Kymmenennen sijan tuoneet suoritukset jättivät hyvän mielen. Muista Iivo Niskanen oli 13:s, Juho Mikkonen 20:s, Katri Lylynperä 39:s, Vilma Nissinen 65:s ja Eveliina Piippo 93:s.

”Hyvä suoritus. Oli kova erä, enkä todellakaan omalla vahvuusalueella tehnyt ratkaisuja, tasatyöntö on viime vuodesta kehittynyt”, Martti totesi tyytyväisenä.

Hän iloitsi, että karsinnasta jatkoon meni peräti 10 suomalaismiestä, joista VSTK:laisia Martin lisäksi Iivo ja Juho. Ylipäätään perinteisen olympiasprinttiin on kova tunku:

”Vähän turhankin kova kisa olympiapaikoista. Se riittää, kun hiihtää riittävän kovaa. Ainakin kolme hiihti nyt hyvän ensinäytön. Tärkeintä on, että meillä olisi paras mahdollinen joukkue, jotka olisivat parhaassa mahdollisessa kunnossa olympialaisissa. Itselleni tämä antaa pelimerkkejä enemmän, ei koko ajan tarvitse karsia veitsi kurkulla”, Martti sanoi.

Iivokin taisteli hyvin omassa alkuerässään, vaikkei jatkopaikkaa tullutkaan.

”Ihan normaali meininki. Koitetaan huomenna sekunteja taistella”, Iivo tuumi.

Juho antoi itselleen arvosanaksi seitsemän. Karsintaan hän ei ollut tyytyväinen, mutta erähiihto jätti paremman maun.

”Aika-ajo oli huono, vähän lähdin liian herkällä suksella. Erä oli huomattavasti parempaa, tästä eteenpäin.

Katri oli naiskolmikostamme lähimpänä jatkopaikkaa.

”En ole ehkä ihan täysin tyytyväinen. Vähän sellaista mitä etukäteen pelkäsinkin, rentoa kovavauhtista tekemistä ei tule. Ihan perushyvää, muttei se näissä karkeloissa riitä mihinkään”, Katri sanoi.

Vilma Nissinen sanoi, ettei osannut maailmancupin debyyttiään jännittää.

”Oli siistiä hiihtää! Olisi pitänyt lähteä kovempaa, mutta loppunousu tuli hyvin. Ihan hyvä fiilis jäi. Olin tyytyväinen, että jaksoin tulla loppunousun kovaa. En tiedä, oliko tästä huomiselle hyötyä, mutta kiva lähteä hiihtämään”, Vilma sanoi.

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net