Pari pronssia ja muita onnistumisia talven ensimmäisissä aikuisten SM-hiihdoissa

Valko-violetti saldo kauden ensimmäisissä aikuisten SM-hiihdoissa Vantaalla viikonloppuna oli kaksi pronssia, neljä top 10 -sijoitusta sekä lähes kymppisakkiin yltäneen Tino Tiilikaisen uran paras SM-sijoitus (11:s).

Mitalit toivat pariviestistä Martti Jylhä ja Juho Mikkonen sekä uransa ensimmäisen henkilökohtaisen aikuisten SM-mitalin ottanut Susanna Saapunki.

Saapungin kommentit: https://www.facebook.com/vuokattiskiteam/videos/1352418961529386/

Martin ja Juhon kommentit perjantaina pressitilaisuudessa: https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/sm-vantaa-miesten-pariviestin-lehdistotilaisuus

”Perjantain pariviestin karsinta oli minulle parasta sprinttiä ikinä. Se antoi odotusta, että voisi lauantaina mennä hyvin. Sehän menikin, personal best SM-kisoissa. Olen ollut 15:s 50 kilometrillä Rukan maastossa, sen jälkeen olen yrittänyt, että helpommatkin radat kulkisivat. Siinä olen onnistunut. Lauantain 16,5 kilometriä oli hyvä hiihto, eikä kymppisakkiinkaan jäänyt kuin 6,7 sekuntia. Lauantain hiihto lämmitti mieltä ja annan itselleni läpipääsyn paperit koko viikonlopusta”, Tiilikainen sanoi iloisena.

Juho Mikkonen harmitteli perjantain pariviestin hiihtoaan, mutta normaalimatkat toivat ilon aiheita.

”Perjantaina oli huonoin päivä. Tiesin, että kun kisoja saa alle, vauhti paranee. Päivä päivältä parempaan. Viikolla kun paranee, voi lähteä hakemaan Vöyrin Suomen Cupista voittoa. Olen tyytyväinen viikonloppuun normaalimatkojen osalta, pystyin hiihtämään ehjiä hiihtoja. Olympiakone on mennyt, Vöyriä päin”, Mikkonen sanoo.

Naisten osalta Saapungin pronssin lisäksi oikean kyynärpään jännevaivasta kärsivä Piippo oli kympillä viides ja jätti yhdistelmäkilpailun väliin, sillä käsi vaivaa enemmän perinteisessä. Vilma Nissinen oli yhdistelmäkilpailussa kahdeksas.

”On ollut vähän hankalaa joulun jälkeen, olen tyytyväinen, että sain ehjän kisan. Pertsalla olisi ollut voimia mennä kovempaakin, mutta piti vähän vapaalle säästellä, kun se on nyt ollut vähän huonompi. Olen tyytyväinen, että sain ehjän kisan. Tässä on nyt pari viikkoa nuorten MM:iin, eiköhän tästä vielä hyvä tule. Alle 23-vuotiaiden kisoista tuntuu, että pertsan kymppi on se paras matka”, Nissinen sanoi.

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net