Myös Martti Jylhä olympialaisiin, kolme VSTK-laista Seefeldissä

Vuokatti Ski Team Kainuun urheilijoista kaksi on valittu tuleviin olympialaisiin. Aiemmin valitun Iivo Niskasen lisäksi keskiviikkona julkistetussa toisen osan valinnoissa oli mukana myös Martti Jylhä. Viikonloppuna Seefeldin maailmancupissa kilpailee Niskasen ja Jylhän lisäksi myös Susanna Saapunki.

Viime viikonloppuna Iivo Niskanen nappasi sprintissä sijan kahdeksan ja perinteisen 15 kilometrillä sijan 10.
”Valmistautuminen oli vähän puutteellinen, ja eihän mennyt sillä lailla ku suunnitelin. Sprintti oli sijoituksena OK, tuntemus ladulla oli aika huono, varsinkin aika-ajossa tosi huono. Sunnuntaina kaaduin ja oli pientä probleemaa, ei missään nimessä parata hiihtoa”, Niskanen summasi viikonloppuaan.

Hänellä oli tapahtumien täyteinen viikko, sillä torstaina hänet valittiin toisen kerran Vuoden urheilijaksi Urheilugaalassa Helsingissä. Edellinen valinta tuli unohtumattoman olympiavoiton jälkeen yhdessä Sami Jauhojärven kanssa. Gaalassa oli VSTK:laisittain paljon iloa, sillä Olli Ohtonen palkittiin myös urheilutoimittajien valitsemana Vuoden valmentajana. Urheilugaalan myötä Niskanen itsekin pääsi taas fiilistelemään unohtumattomia Lahden MM-kotikisoja ja palaamaan niihin tunnelmiin.

”Ainutlaatuinen ilta oli. Halusin sen käydä, ja ihan mukava ilta oli kaikkinensa. Vähän lyhyemmän kaavan mukaan joutui vetämään, kun oli kisareissulle lähtö. Viime kauden käsittely oli nyt ehkä lopullisesti siinä, nyt katsotaan olympialaisiin”, Niskanen sanoi.

”Kovin harjoitusblokki on tehty ennen tätä reissua, nyt nostatellaan virettä ja hiihdetään kevyttä lenkkiä toivottavasti liukkaissa olosuhteissa. Seefeldissä on vielä yksi kilpailu. Lähinnä palautellaan ja toivotaan, että tulee virkeä olo ennen kuin lähdetään matkustamaan Koreaan. Kaiken järjen mukaan Seefeldissä tulee parempaa kuin tänä viikonloppuna. Mielenkiintoinen vapaan kisa on tiedossa. En ole Seefeldissä koskaan aikaisemmin vielä käynyt, joten toivottavasti latuprofiili on semmoinen, että se mahdollistaa hyvän yhteislähtökisan järjestämisen. Toivon, että tulee mahdollisimman kovavauhtinen kisa, jossa joutuu ahtaalle”, Niskanen sanoi matkatessaan kohti Seefeldiä myöhään sunnuntai-iltana.

 

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net