Kotimainen kilpailukausi huipentuu Rukalla ja Taivalkoskella

Maastohiihdon Suomen Cupin kauden viimeiset kilpailut käydään tulevana viikonloppuna Rukalla ja 6. –8. huhtikuuta Taivalkosken SM-kilpailuissa. Rukalla hiihdetään lauantaina viestit ja sunnuntaina vapaan yhteislähdöt (10/20 km). Taivalkoskella ohjelmassa on perjantaina sprintti, lauantaina viestit ja päätöspäivänä 30/50km väliaikalähdöllä.

– Todella jännittivät kaksi viikonloppua Suomen Cupista jäljellä. Erityisesti viesticuppien tilanne on mielenkiintoinen ja sekä naisilla että miehillä on saumat yltää aivan kärkisijoille. Sokerina pohjalla ovat SM-viestit; miesten kymmenen vuoden mitaliputki katkesi viime vuonna neljänteen sijaan ja nyt on revanssin paikka. Naisilla on edellisiltä kausilta pronssia ja hopea, jokohan kirkastuisi, mietiskelee VSTK:n manageri Hannu Koivusalo.

VSTK:n hiihtäjillä on ollut sekä menestyksekäs että haastava kausi, mutta monen osalta loppukauden kotimaisista koitoksista voi hyvällä syyllä odottaa hyviä tuloksia.

Vilma Nissinen on päässyt hyvään maaliskuun vireeseen, sillä hän voitti alle 23-vuotiaissa SM-kultaa 1,5 viikkoa sitten ja hiihti viikonloppuna ensimmäistä kertaa Vuokatti Hiihdossa 50 kilometriä. Vuokatti Hiihdossa Nissinen oli toinen Katri Lylynperän jälkeen.

– Tampereella oli ihan hyvää menoa, sitä ennen olin pari viikkoa vähän kujalla. Otin siinä treenipätkää, parani aika paljon. Voitto nosti itseluottamusta takaisin, Nissinen sanoi.

– Vuokatti Hiihto oli ihan kiva kokemus! Aika raskas reissu, hän kertaa hymyillen uutta kokemustaan.

Ruka ja Taivalkoski ovat Nissiselle kilpailukauden päättävä huipennus.

– Aika rennoin mielin voi lähteä. Toivon, että olisi terävää hiihtoa, ettei väsynyttä olisi. Olen pystynyt tekemään hyviä treenejä, joten on kiva lähteä hiihtämään kisoja.

Turo Sipilä oli samaisissa Tampereen nuorten SM-kilpailuissa 23-vuotiaissa neljäs, vaikka hänellä on ollut viime viikkoina haasteita.

– Trondheimin Skandinavia-cupin jälkeen olin aika kovassa kuumeessa, sen jälkeen ollut aika tummaa. Toivottavasti saan kropan balanssiin ja hyvää virettä kevääksi vielä, Sipilä sanoi.

Sipilän talvea on värittänyt myös armeija, joka hänellä päättyy torstaina. Kilpailullisesti mielenkiintoisia koitoksia on edessä sekä Rukalla että Taivalkoskella.

– Molemmat viestit ovat tärkeitä, lisäksi Taivalkoskelle perinteisen sprinttiin on tähtäin. Toivon, että sinne saisi hyvän onnistumisen ja kymmenen joukkoon pystyisi suoriutumaan, hän sanoi.

Muista VSTK:laisista Martti Jylhää ei Rukan Suomen Cupissa nähdä, sillä hän hiihtää muutaman muun suomalaisen tavoin Kiinassa sprinttikilpailun ja jatkaa kauttaan kotimaassa jälleen Taivalkoskella. Juho Mikkonen puolestaan on mukana Rukalla, mutta jättää Taivalkosken SM-hiihdot väliin sotilaiden MM-kilpailuiden vuoksi.

 

 

Jaa juttu:

Eveliina Piippo

VSTK:lla monta onnistujaa Vuokatin Aateli Racessa

Moni Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä onnistui 20-vuotisjuhliaan viettäneessä Vuokatin Aateli Racessa. Eveliina Piippo oli toinen, Jasmin Kähärä neljäs, Nelli-Lotta Karppelin kuudes ja

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net