Vuokatti Ski Team Kainuun joukkueet uudistuvat

Vuokatti Ski Team Kainuu saa riveihinsä kaksi uutta nuorta urheilijaa, kun Miska Poikkimäki (18) ja Aija Söyrinki (21) siirtyvät seuraan. Tiimissä on ensi kaudella kuusi miestä ja seitsemän naista.

Hiihtoliiton nuorten maajoukkueeseen kuuluva Poikkimäki vaihtaa seuraan Sievin Sisusta, joka on myös hänen kasvattajaseuransa. EYOF-kilpailuissa kultaa ja hopeaa voittanut Poikkimäki opiskelee Sotkamon urheilulukiossa.

– Toivon seurassa saavani ponnahduslautaa lähemmäs kansainvälistä huippua. Seurassa on kuitenkin semmoista porukkaa, että varmasti neuvoja tulee. Kova porukka, siellä on hyvä kehittyä eteenpäin. Tuon joukkoon nuorempaa vertaa, Poikkimäki sanoo.

Poikkimäen viime kausi alkoi hyvin, kunnes sairastelut sotkivat ison osan kaudesta.

– Ei ollut malttia parantua kunnolla. Ei jäänyt hirveästi mitään käteen, mutta oppia tuli sitäkin enemmän. Ensi kaudella nuorten MM-kisat Lahdessa on merkattu isolla kalenteriin. Innolla odotan tulevaa vuotta uudessa seurassa, Poikkimäki sanoi.

Ilkka Jarvan valmennettavalla on selkeä käsitys omista vahvuuksistaan ja vielä kehitettävistä asioista:

– Vahvuuteni on perinteisen hiihdossa omasta mielestäni. Lepäämistä pitäisi osata arvostaa enemmän.

Aija Söyrinki aloitti hiihtouransa Iin Urheilijoissa ja edusti viimeisimmäksi Oulun Hiihtoseuraa.

– Seuran vaihto oli iso asia minulle. Tiedän, että Vuokatti Ski Team Kainuussa asiat toimivat tosi hyvin, puitteet ovat kunnossa ja toisia tuetaan. Hyvä ilmapiiri oli merkittävä syy, paljon Vuokatissa harjoitteleva Söyrinki sanoo.

Mikko Virtasen valmentaman Söyringin viime kausi oli ylirasitustilasta johtuen haastava, mutta nyt harjoittelu etenee kohti alle 23-vuotiaiden MM-kisoja. Siellä mukana oleminen on Söyringin tähtäimessä.

– Vahvuuksinani on vapaan hiihto, ja että osaan hiihtää taloudellisesti. Sitten lisäksi motivaatio. Ja heikkoutena kestävyys, motivoitunut hiihtäjä sanoo.

Iivo Niskasen ura jatkuu Puijon Hiihtoseurassa

Kaudesta 2011–12 Vuokatti Ski Team Kainuuta edustaneen Iivo Niskasen ura jatkuu Puijon Hiihtoseurassa.

– Kävimme Iivon kanssa kokonaisuutta läpi ja tulimme siihen lopputulokseen, että tämä on paras ratkaisu tässä kohtaa hänen uraansa. Vuokatti Ski Team Kainuun seuratoimintaympäristö luo tietyt raamit ja noin poikkeuksellisen menestyneen urheilijan istuttaminen tähän kokonaisuuteen muuttuu turhan haastavaksi, toteaa Vuokatti Ski Team Kainuun manageri Hannu Koivusalo.

– Erityisesti yhteistyökumppanuuksien osalta Iivon on helpompi rakentaa kokonaisuutta puhtaalta pöydältä. Me kaikki seuratoimijat toivotamme Iivolle parhainta mahdollista jatkoa tästä eteenpäinkin, jatkaa Koivusalo.

Niskanen kasvoi VSTK-vuosinaan lupaavasta nuoresta olympiavoittajaksi ja maailmanmestariksi.

– Seitsemän kautta Vuokatti Ski Team Kainuussa olivat huikeita. Seuralla oli osaltaan vaikutusta siihen, että oma urani meni tuona aikana isot harppaukset eteenpäin. Mukavaa oli tehdä kovaa tulosta myös joukkueena, johon oli ilo kuulua. Kiitos koko seuralle tuosta ajasta, Iivo Niskanen sanoo.

Seurasiirron myötä Koivusalo jää pois Niskasen taustajoukoista ja managerin roolista.

– Vuokatti Ski Team Kainuussa hoidan ko. asioita seuran kautta ja tässä kohtaa on luontevaa, että Iivon osalta vastuu siirtyy muualle, edelleen Vuokatti Ski Team Kainuun managerina jatkava Koivusalo sanoo.

Seuralla on muutosten jälkeenkin kovat tavoitteet sekä naisten että miesten joukkueen suhteen tulevaan talveen.

– Tavoitteet viesteissä ovat korkealla. Henkilökohtaisella puolella jokaisella on omat tavoitteensa. Useampi hiihtäjä hakee paikkaa Seefeldin MM-kisajoukkueeseen. Poikkimäen sekä Söyringin mukaantulo antaa leveyttä ajoittain maajoukkueleirityksen ja maailmancup-kalenterin puristuksessa oleviin kotimaisiin kilpailutapahtumiin, Koivusalo sanoo.

Vuokatti Ski Team Kainuun joukkueissa kaudella 2018-2019 on yhteensä kuusi eri maajoukkueryhmään kuuluvaa hiihtäjää.

 

Vuokatti Ski Team Kainuu 2018– 2019

 

Miehet                                                                                           Naiset

Martti Jylhä                                                                                   Eveliina Piippo

Juho Mikkonen                                                                             Susanna Saapunki

Miska Poikkimäki                                                                         Katri Lylynperä

Turo Sipilä                                                                                     Vilma Nissinen

Tino Tiilikainen                                                                             Sanna Martikkala

Sami Jauhojärvi                                                                            Aija Söyrinki

                                                                                                        Ann-Mary Ähtävä

 

 

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net