Tino Tiilikaisen juna kohti talvea aikataulussa: ”Ihan hyviä skeittikisoja on tulossa”

Tino Tiilikaisen viime kauteen mahtui paljon hyvää, ja mukavissa merkeissä on sujunut myös kesä uutta talvea kohti.

Tiilikainen kuului VSTK:n miesten hopeajoukkueeseen ja oli parhaimmillaan SM-Vantaalla 11:s 15 kilometrin vapaalla.

– Viime kaudesta päällimmäisenä ei voi olla nousematta viestihopea. Se oli minulle ensimmäinen SM-mitali koskaan ikinä. Plus että sain itse hyvän suorituksen aikaiseksi. Muuten kaudesta Vantaan 15 km oli onnistuminen kunnonajoituksen ja kaluston suhteen. Ylipäätään sain sellaisen tosi tasaisen kauden. Ei oikeastaan tullut sellaista, että olisi yhtäkkiä kyykännyt. Suhteellisen tasaista suorittamista ja minne halusin ajoittaa kuntoa, se onnistui, Tiilikainen miettii.

Loppukevään huipensi osallistuminen Lapponiaan. Monien yllätykseksi  se oli Tiilikaiselle vasta ensimmäinen Lapponia, vaikka hänelle pitkillä hiihdoilla on ollut aina iso merkitys

– Olen henkeen ja vereen niin kestävyysurheiluniilo kuin vaan voi. Kun on luonteeltaan niin kestävyysurheiluniilo, pitkät matkat vaan ovat kestävyysurheilun ydin. Omat ominaisuudetkin ovat pitkäkestoiseen suoritukseen suhteellisen hyvät. Silloin niistä tottakai pitää. Lapponiassa oli mahtavaa olla, pirun hieno tapahtuma.

– Keskitalvella pitkillä kisoilla on myös harjoituksellinen merkitys. Olen aina huomannut, että pitkä kisa nostaa kuntoa. Jos se sattuu todella hyvään saumaan, koska se palvelee koko loppukautta.

Uusi harjoituskausi käynnistyi parin viikon lomailun jälkeen. Lomallaan Tiilikainen lenkkeilee fiiliksen mukaan.

– Yritän myös levätä, koska se kestävyysurheiluorientoituneella ihmisellä saattaa lipsahtaa harjoittelun puolelle, hän sanoo nauraen.

Harjoituskausi on sujunut suunnitellusti. Pyöräilyä on tullut sen verran, että osallistuminen Rokua MTB:hen on käynyt mielessä.

– On ollut hyviä kelejä, joten on kilsoja kertynyt. Lihaskestävyyskin taas riittäisi kisoihin. Vaikka pyöräily ei ole päälaji, haluan orientoitua niin, että lähden hyvässä vireessä. Polkujuoksussa joku juoksukisa olisi hyvä saada ennen Vuokatin kisaa (Halti Outdoor Weekend) alle. Tarkoitus olisi kisailla, ne pitävät kisavireen yllä. Treeneissä tulee tottakai tehoilla käytettyä säännöllisesti, mutta kisa on aina kisa,  Tiilikainen tuumii.

Talvea kohti juna puksuttaa oikeaan suuntaan.

– Omia vahvuuksiani olen pyrkinyt kehittämään, skettiä viemään eteenpäin. Ihan hyviä skeittikisoja on tulossa. Tottakai perinteistäkin yritän pitää yllä. Skeittikisoja olen kalentereista merkannut, niissä tulee suurin fokus olemaan, se lähtee niin luontaisesti, perinteistä joutuu miettimään enemmän.

Tiilikainen jatkaa myös suositun VSTK:n hiihtokoulun rehtorina. Mitä hiihtokoululle kuuluu ja milloin se alkaa?

–  Hiihtokoulu on tarkoitus aloittaa syksyllä samoihin aikoihin kuin viime vuonna. Meillä ei ole tavoitteena olla heti ensilumen ladulla hiihtämässä. Aikaisempien vuosien tapaan meilllä tulee olemaan pari-kolme kertaa sulan maan harjoittelua, sitten alamme hiihtää. Tunnelissa voimme olla rauhallisemmin lasten kanssa. Kaikkina vuosina olemme sitä käyttäneet hyödyksi. Suurinpiirtein samantyyppisellä ohjelmalla mennään hiihtokoulussa ensi kaudellakin mennään, Tiilikainen sanoo.

Jaa juttu:

Eveliina Piippo

VSTK:lla monta onnistujaa Vuokatin Aateli Racessa

Moni Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä onnistui 20-vuotisjuhliaan viettäneessä Vuokatin Aateli Racessa. Eveliina Piippo oli toinen, Jasmin Kähärä neljäs, Nelli-Lotta Karppelin kuudes ja

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net