Aija Söyringin treenit sujuvat kohti talvea: ”Kokonaisvaltaisesti olen mennyt eteenpäin”

Aija Söyringillä on elokuisena arkipäivänä syytä hymyyn: hän on juuri päässyt tekemään lempitreeninsä eli hiihtämään rullilla Vuokatinvaaran nousua ja kesän treenit ovat sujuneet muutenkin hyvin.

– Hyvin on mennyt, olen pysynyt terveenä. Suunnitelmien mukaan olen pystynyt treenaamaan. Keväällä lähdettiin aika nollasta kuntoa rakentamaan. Kokonaisvaltaisesti olen mennyt eteenpäin, kunto on taas alkanut parantua ja löytyä, Aija sanoo.

Mitä valmentajasi Mikko Virtanen on sanonut?

– Mikko on ollut ihan tyytyväinen, senkin mielestä on mennyt ihan hyvin, Aija sanoo hymyillen.

VSTK:n uusiin nimiin kuuluva Aija on viettänyt kesäänsä sekä kotipaikkakunnallaan Iillä että toisella kotipaikkakunnallaan Vuokatissa. Kaksi viikkoa Vuokatissa, kaksi viikkoa Iissä on ollut rytmi, joka syksyllä muuttuu hieman pidemmiksi Vuokatti-jaksoiksi.

–  Lisäksi käyn varmaan Levillä marraskuussa. Tykkään olla Vuokatissa, täällä maastot on hyvät ja valmentaja on täällä. Jossain vaiheessa olisi mukavaa päästä käymään korkeallakin.

Vuokatissa ollessaan hän treenaa yleensä yksi, mutta esimerkiksi vaaralle rullilla tehoja hiihdettäessä mukana on usein muitakin Virtasen valmennettavia.

– Tykkään treenata yksin, mutta myös porukassa. Parasta kun on vähän molempia.

Kotona Iissä kesäkunnon mittareita ovat olleet Illijuoksut, jossa Aija on pari kertaa käynyt juoksemassa numerolappu rinnassa vitosen.

– Se on hyvä testi itselleni siitä, missä mennään.

Hiihdon ohessa Aija on opiskellut avoimessa yliopistossa liikuntalääketiedettä ja urheiluravitsemusta pari vuotta.

– Kummastakin perusopinnot olen käynyt. Lääketiede on se mitä haluan opiskella, mutta ensin hiihtoa. Olen kyllä tykännyt. Urheiluravitsemuksesta on paljon hyötyä omalle hiihtourallekin.

Urheiluravitsemuksen opinnoista hän haluaa painottaa kaikille muillekin kestävyysurheilijoille erityisesti yhtä asiaa:

– Tärkein asia kestävyysurheilijalle on hiilihydraattien määrä. Sitä aliarvostetaan, saanti on liian vähäistä. Sitä haluan itse painottaa. Proteiinista puhutaan paljon, mutta kestävyysurheilijalla ei ole ongelmaa saada riittävää proteiinimäärää, Aija sanoo.

Tutustu myös Aijan nettisivuihin ja blogiin siellä

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net