Turo Sipilällä kaikki hyvällä mallilla kohti talvea

Turo Sipilällä on kaikki mallillaan, kun kilpailukauden avaus on enää reilun kuukauden päässä. Täksi kaudeksi Olli Ohtosen valmennukseen siirtynyt keravalaislähtöinen urheilija on tyytyväinen kesäharjoittelunsa sujumiseen.

– Ihan kelpo kesä on ollut. Muutama viikko meni jalkavaivojen takia, vähän olen sairastellut. Rasitusvammaa oli, mutta aika pienellä päästiin. Positiivista on ollut, että vain kaksi viikkoa on mennyt. Hyvällä mallilla on ollut tekeminen, Turo kertoo.

Urheilijana kehitys on ollut toivottua.

– Varmasti olen mennyt eteenpäin, kun olen saanut tehdä kaiken urheilun ehdoilla. Kokonaisuus on parantunut. Olen pystynyt tekemään kaiken viimeisen päälle.

Tällä viikolla Turon ohjelmassa on ollut ”tosi paljon määrää ja muutama napakampi teho”. Hän on kesän harjoitellut Vuokatissa, mutta suuntaa lokakuun alussa Ramsauhun leireilemään.

– En ole itse asiassa koskaan ollut Ramsaussa. Niin paljon olen positiivisia juttuja kuullut, että otettiin ohjelmaan.

Yhteistyö Ohtosen kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin.

– Kontrolli ja mielenrauha oli se mitä toivoin, ja sitä olen saanut. Olli toi vähän malttia pk-vauhteihin. Aika paljon on tehty pitkiä lenkkejä, perusasioita.

Toisen kautensa valko-violeteissa Turo aloittaa todennäköisesti jo Vuokatissa Suomen Cup -avauksessa, jossa ohjelmassa on joko yksi tai kaksi starttia.

– Sen jälkeen Rovaniemelle, siellä pitäisi jo hiihtää vähän rapsakammin, että Rukan paikka aukenisi. Tällä kaudella nuorten MM-kisat on yksi tavoite, maailmancupissa pisteille pääsy on toinen. Sen takia on Rukalla jo kovat piipussa, siellä on näytön paikka.

Turo arvelee, että pisteiden osalta sprintti on tällä hetkellä se matka, jolla niitä olisi realistisimmin otettavissa.

Tsemppiä töihin tavoitteita kohti!

 

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net