Eveliina Piipolla opettavainen kesä – seuraavaksi Val Senalesiin

Maajoukkueeseen täksi kaudeksi nousseella Eveliina Piipolla on takanaan erilainen kesä. Vuokatti-vuosien jälkeen Piippo muutti Rovaniemelle.

– Opettavainen kesä on ainakin ollut, mutta toivottavasti kesä on kehittänyt muutakin kuin henkistä kanttia. Sen näkee sitten talvella, Piippo sanoo.

Kesä on ollut erilainen muutenkin kuin maajoukkueen ja uuden asuinpaikan vuoksi.  

– Suunnitelmakin oli tehty vähän eri tavalla, rakennettu eri lailla kuin aikaisempina kausina. Optimitilassa olisi kuitenkin tullut tehtyä enemmän tehoharjoituksia syyskuussa kuin heinäkuussa, mikä nyt on ollut tilanne. Kuitenkin määrällisesti olen edellä viime kautta ja olen saanut olla terveenä. Kokonaiskuvassa olen mennyt kuitenkin eteenpäin, Piippo tiivistää.

Harjoittelussa hänellä on edelleen samat kehityskohteet nopeuden ja voiman saralla, mutta voimaharjoittelu on kesällä ollut vähän erityyppistä.

– Viime kaudella minulla oli erikseen jaloille ja käsille voima, lisäksi tein yhdistettynä voimaharjoituksiin loikkia tai nopeutta. Nyt kaikki nopeus- ja loikkatreenit ovat olleet kesällä erillisinä harjoituksinaan, ja voimatreenit erikseen. Viime kesänä tuli vähemmän tehoharjoittelua, mutta silloin ne tehot olivat kaikki kovia, kun kävin Blinkissä ja Imatralla SM-rullahiihdoissa, nyt kilpailutehoista tekemistä ei ole tullut. Mutta olin aika kuormittuneessa tilassa heinä-elokuussa, Piippo kertoo.

Kuormittuneesta tilanteesta päästiin kuitenkin vähitellen ”kartalle”, ja nyt Piippo on innolla lähdössä Val Senalesiin maajoukkueleirille. Viime vuonna hän sairastui leirillä, joten leiri jäi muutamaan päivään. Nyt tärkeimpänä tavoitteena on saada ehjä harjoitusjakso ja kokemusta.

– Viime vuonna ei oikein pystynyt vielä sanomaan, sopiiko noin korkealla harjoittelu minulle vai ei. Nyt olisi kiva nähdä, miten se toimii.

Ennen Val Senalesia Piippo on harjoitellut maajoukkueen kanssa Sognefjelletissä ja Vuokatissa, Pontresinan leirin hän jätti suunnitellusti väliin ja leireili sen sijaan Norjassa haastajaryhmän kanssa. Seefeldiin hänen oli tarkoitus lähteä, mutta kokonaisuutta ajatellen koki valmentajansa kanssa, että oli harjoituksellisesti siinä vaiheessa järkevämpää olla lähtemättä.

– Maajoukkueessa olen huomannut sen, ketkä ovat maailman parhaita. Heidän tekemisensä on tosi ihailtavaa, tekeminen on huippuluokkaa harjoitusten ulkopuolella. Heillä on oma suunnitelmansa, oma tapa tehdä asioita ja siihen luotetaan täysin. Maajoukkue on vahvistanut sitä, että haluan tätä tehdä. Samalla on konkretisoitunut se, kuinka pitkä matka oikeasti vielä on ja kuinka paljon parannettavaa on omassa tekemisessä, Piippo sanoo.

Hän suunnittelee avaavansa kilpailukautensa Rovaniemellä Suomen Cupissa, mutta päättää kilpailuohjelmastaan tarkemmin tilanteen mukaan.

Tsemppiä Evelle Senalesiin ja kauteen!

 

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net