Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtokoulu alkaa 10. lokakuuta – uutuutena Hopeasompa-ryhmä

Vuokatti Ski Team Kainuun yhteistyössä Vuokatti Sportin kanssa toteuttama hiihtokoulu tuo jälleen sotkamolaisille lapsille ja nuorille 23 monipuolista harjoituskertaa keskiviikkoiltaisin. Ensi viikolla alkavassa hiihtokoulussa on aiempien vuosien tapaan monipuolisia harjoitteita, joilla suksitaituruutta kehitetään hauskalla tavalla.

Viidettä kauttaan aloittavaan hiihtokouluun on jo ilmoittautunut monia alusta lähtien mukana olleita. Monet ovat kasvaneet ja kehittyneet suksilla niin, että hiihtokouluun tulee heitä ajatellen tälle kaudelle uutuutena Hopeasompa-ryhmä.

– Alusta saakka olleille teema voi olla edelleen sama, mutta he tarvitsevat jo pikkuisen vauhdikkaampaa tekemistä. Vauhtiero alkaa olla jo sellainen, että pienemmät eivät pysy mukana, joten heille oma ryhmä on paikallaan, hiihtokoulun rehtori Tino Tiilikainen kertoo uudistuksesta.

–  Suurin osa ilmoittautuneista on nyt noin 10-vuotiaita. Heidän kanssaan pystyy tekemään aika samat asiat.

Tiilikainen saa tänäkin vuonna apuohjaajiksi myös Vuokatti Sportin liikunnanohjauksen perustutkinnon opiskelijoita, joille hiihtokoulun ohjaustehtävät tarjoavat oivan harjoittelumahdollisuuden ja ovat yksi esimerkki Vuokatti Ski Team Kainuun ja Urheiluopiston yhteistyöstä.

Tällä hetkellä hiihtokouluun on ilmoittautunut reilut parikymmentä junioria, mutta mukaan ehtii vielä hyvin.

– Ilahduttavaa on, että muutamista perheistä jo aiemmin hiihtokoulussa olleiden nuoremmat sisarukset ovat tulossa hiihtokouluun. Positiivinen ongelma on myös, että Sotkamossa on niin hyvät harrastusmahdollisuudet, että aktiivisesti ja monipuolisesti harrastavilla junnuilla päällekkäisyyksiä väistämättä sattuu. Tärkeintä on kuitenkin, että lapset liikkuvat monipuolisesti, Tiilikainen sanoo.

Hiihtokoulu oli aiemmin klo 18.00–19.00, mutta tänä vuonna se on 17.30–18.30. Syynä pieneen muutokseen on, että tällöin ampumahiihdosta innostuneet voivat jatkaa suoraan hiihtokoulusta ammuntapainotteiseen ampumahiihtokouluun.

Vuokatti Ski Team Kainuulle hiihtokoulu on osa seuran panostusta lasten ja nuorten hiihtoinnostuksen ja suksitaituruuden hyväksi tehtävästä työstä Vuokatti Ski Team Campin ja junioreille järjestettävän Vuokatin Aateli Racen lisäksi.

Hiihtokoulun ohjelma:

10.10.        Pelejä ulkona, aloitus Vuokattihallilla
17.10.        Taitoa ja nopeutta, ulkona erilaisia harjoitteita teemaan liittyen
24.10.        Maastovaellus
31.10.         Avaus hiihtokerta (tunnelissa vapaan perusteita)
 7.11.          Vuorohiihto ja suksiketteryys tunnelissa (perinteinen)
14.11.        Sauvoittahiihtoa vapaalla
21.11         Perinteisen tekniikkaa (tasuri ja yksipotkuinen)
28.11.        Tasatyöntö ja leikkimielinen kisailu (Perinteinen)
 5.12.          Itsenäisyyspäivän hiihto (vapaa)
12.12.        Hiihtopelit (Vapaa)
 2.1.            Mogren ja kuokka (Vapaa)
 9.1.          Vuorohiihto (Perinteinen)
16.1.          Sarjahiihdot ( Vapaa)
23.1.          Hiihtomaa, Skicrossi, alamäkiharjoitukset (Vapaa)
30.1.          Perinteisen tekniikoiden kertausta
 6.2.            Wassun perusteet (vapaa)
13.2.          Tasapaino ja nopeus harjoitus (Perinteinen)
20.2.          SkiCrossi hiihtomaassa (Vapaa)
27.2.          Sarjahiihdot (SkiCrossi), Vapaa
 6.3.            Hiihtoloma (Kainuu)
13.3.          Sarjahiihdot (sprintti, vapaa)
20.3.          Hiihtopelit (vapaa)
27.3.          Päätöskerta (laturetki, vapaa)

Lisätietoja: http://www.vuokattiskiteam.fi/fi/Hiihtokoulu

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net