Upea alku Suomen Cupissa: Katri Lylynperälle uran ensimmäinen sc-voitto ja viestinaiset kolmanneksi

Valko-violetti kausi sai hienon alun Vuokatin Suomen Cupissa, kun sprinttipäivänä Katri Lylynperä otti uransa ensimmäisen Suomen Cupin voiton ja Miska Poikkimäki oli neljäs. Viikonlopun huipensivat viestinaiset, jotka luotettavan varanaisen Ann-Mary Ähtävän, Lylynperän ja Aija Söyringin voimin taistelivat kolmanneksi.

Lylynperää voitto ja erinomainen kauden alku ilahdutti suuresti vaikean viime kauden jälkeen

– Iskä sanoi, että lähdetään hakemaan parasta Suomen Cup -sijoitusta, ja kysyin häneltä, ymmärtääkö hän, että se on sitten voitto. Ei hän ihan tähän uskonut, enkä minäkään näin korkealle, mutta selkeästi oli podiumille tavoite, Lylynperä sanoi.

–Luulen, että loppusuoralla tilanne oli, että voitto oli minulle paljon tärkeämpi juttu kuin Marille, olin hyvin nälkäisesti hänen perässään. Hönkämäestä asti katselin Maria, että jos tämä menee maalisuoralle, kyllä minä ohi menen. Erissä tuli ”vahingossa”, ajatus oli alkuerässäkin, ettei tarvitse itse vetää, mutta keulaan kuitenkin jotenkin aina jouduin ja sitten ajattelin, että siinä on tämmöisenä päivänä aika mukava hiihtää, Lylynperä tuumi.

Poikkimäen ensiesiintyminen VSTK:n väreissä oli hieno, sillä karsinnan 11:nnestä sijasta lähtien vielä 20-sarjassa hiihtävän nuorukaisen meno oli vahvaa loppuun asti.

– Positiiviset fiilikset jäi. En olisi uskonut, että olen tällaisessa kunnossa, että pystyn finaalissa neljänneksi hiihtämään. Pystyin parantamaan jokaisessa erässä, pikkuisen sippasin finaalissa, mutta nousujohteinen päivä, Poikkimäki sanoi tyytyväisenä.

Naisten viestijoukkueessa uusi tulokas Aija Söyrinki pääsi heti ensimmäisessä VSTK-viestissään palkintokorokkeelle.

– Tosi hienolta tuntuu, eka viikonloppu ja heti podiumille, Söyrinki sanoi.

Manageri Hannu Koivusalo oli tyytyväinen avausviikonloppuun.

– Viikonloppu kääntyi lopulta isosti plussalle. Huolestuin aika lailla, kun Vilma ja Turo sairastuivat juuri ennen kisoja. Katrin molempien päivien suoritus lämmittää varsinkin kun edellinen kausi oli hiukan mollivoittoinen.  Ann-Maryn viestisosuus oli jo lähes legendaarinen suoraan ”vaihtopenkiltä” hoidettuna. Respect! Miskan hiihto näytti todella pirteältä ja luo positiivisia odotuksia kohti kauden päätavoitteita, Koivusalo sanoo.

Videohaastatteluja viikonlopulta @vuokattiskiteam Instagramissamme

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net