Rovaniemellä useita sijoja kymppisakkiin ja muita positiivisia asioita

Eveliina Piipon viides sija perinteisen kympillä oli Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjien sijoituksellisesti parasta antia Rovaniemen Suomen Cupissa. Lisäksi moni valko-violetti sai positiivisia signaaleja kunnostaan, vaikka epäonneakin matkaan mahtui.

– Oli vähän liian paljon itseluottamusta, malttamattomana ja innokkaana lähdin. Nyt Olokselle leirille ja Rukalle, sitten katsotaan, mikä taso on silloin, kokonaisuutena hyvän harjoituskauden aikaan saanut Piippo sanoi.

Sprintissä Piippo oli sijalla 21.

Kautensa avannut Vilma Nissinen hiihti perinteisen kympillä yhdeksänneksi. Nissinen kuului myös viikonlopun epäonnisiin, sillä selvältä näyttänyt jatkopaikka välieriin vaihtui kaatumiseen ja täpärään karsiutumiseen sekä lopputulosten 14:nteen sijaan. Vuokatin SC-viikonlopun sairastelujen jälkeen hän sai käynnistymisvaikeuksien jälkeen alle hyvän treeniviikon.

– Perustaso on ihan hyvällä tasolla, nyt kun saisi vielä vähän terävyyttä hiihtoon. Ihan plusmerkkinen viikonloppu, vaikka toki vähän harmittaa tämän päivän kämmäily, omaa tyhmyyttäni kompastuin, Nissinen tuumi.

Katri Lylynperä oli perinteisen kympillä kymmenes.

– Ei ehkä ihan parasta menoa, tuli vähän laskusuhdanteinen kilpailu ja pikkuisen loppuun liikaa tummuin. Tästä ylöspäin, Lylynperä sanoi.

Turo Sipilä avasi kautensa pirteästi ja oli sprintissä 11:s.

– Pari viikkoa olin kipeänä ja olin vähän epävarmalla mielellä, mitä tulee. Odotin välierähiihtoa, perusvarmaa, muttei varmaan mitään huippukulkua. Semmoista se olikin. Karsinta oli vähän huono, alkuerä jo vähän terävämpää ja välierä huonompi, mutta ok kuitenkin, Sipilä sanoi ja toivoi olevansa Rukan maailmancupiin valittavien hiihtäjien joukossa.

Martti Jylhä hiihti kautensa avauksessa 13,2 kilometrillä 11:nneksi, mutta selkävaiva haittasi viikonloppuna sen verran, että sunnuntaina sprintti jäi väliin.

– Ihan treeninä, kävin alkuviikosta vielä mattotestit Jyväskylässä. Aika kevyttä harjoittelua alla, näkyi vähän kyllä tässä kisassa. En oikein päässyt kisarytmiin kiinni, en pystynyt pitämään itseäni ahtaalla kovin pitkään, Jylhä tuumi lauantain jälkeen.

Miska Poikkimäellä oli epäonnea, sillä lauantaina häntä hidasti sauvarikko ja sunnuntaina kaatuminen. Lauantaina 13,2 kilometrillä hän oli 31:s ja sprintissä sunnuntaina 28:s.

Aija Söyrinki oli perinteisen kympillä 41:s ja sprintissä 52:s.

Tino Tiilikainen hiihti hänelle heikommalla hiihtotavallaan perinteisellä 52:nneksi.

Manageri Hannu Koivusalo näki viikonvaihteessa paljon hyvää:

– Viikonlopun parasta antia oli lauantain kolme naista kymppisakkiin ja Turon kohtuullinen sprintti sunnuntaina. Katseet kääntyvät nyt kohti Rukan maailman cup avausta, ja odotan mielenkiinnolla montako valko-violettia pääsee kisaamaan maailmancupin pisteistä kotiyleisön edessä. Harjoitus- ja terveystilanteet olivat tässä viikonvaihteessa meidän osalta aika isossa roolissa kun Susanna Saapungin ja Juho Mikkosen kauden avaus antaa vielä odottaa itseään ja Katrin sekä Martin viikonloppu jäi vain yhteen starttiin. Kisoja kuitenkin riittää, toivottavasti saadaan vielä luntakin, Koivusalo sanoi.

Myös Tinon ja Miskan mietteitä löytyy Instagramistamme @vuokattiskiteam, jonne tuoreeltaan kisakommentteja kaikista Suomen Cupeista tällä kaudella.

Jaa juttu:

Eveliina Piippo

VSTK:lla monta onnistujaa Vuokatin Aateli Racessa

Moni Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä onnistui 20-vuotisjuhliaan viettäneessä Vuokatin Aateli Racessa. Eveliina Piippo oli toinen, Jasmin Kähärä neljäs, Nelli-Lotta Karppelin kuudes ja

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net