Piippo tuplavoittajaksi, viestinaisille voitto ja Mikkonen onnistui Vantaalla

Suomen Cupin ensimmäiset arki-iltakilpailut Hakunilassa toivat valko-violeteille monia ilonaiheita. Kirkkaimpina Eveliina Piipon ja viestinaisten voitot sekä Juho Mikkosen kolmossija.

Uransa toisen Suomen Cupin osakilpailuvoiton ottanut Piippo sai palkintokorokkeelle seuraa Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roposesta ja Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Monosesta. Piippo jätti Roposen vitosella 10,5 sekunnin päähän.

– Lähti alusta asti niin, että tuntui sitä vauhtia löytyvän. Vähän ekan mäen päällä mietin, että oliko taas vähän liikaa itseluottamusta, mutta hyvin tuli kuitenkin maaliin. Muistelin, että stadionalueella on ennen tullut aika paljon takkiin, joten oli tavoitteena, että pystyisin hiihtämään sen pätkän hyvin ja että mäkien loppuosassa pystyisin kiihdyttämään, Piippo sanoi.

Naisten voittoisassa viestissä Piippo aloitti, Vilma Nissinen hiihti toisen osuuden ja Katri Lylynperä ankkuroi viestin maaliin. Ikaalisten Urheilijat nousi toiseksi 15,4 sekuntia hävinneenä, Kainuun Hiihtoseura oli kolmas. Naisten viestivoitto oli tuolla kokoonpanolla ensimmäinen.

– Yritin vaan pitää eron Ikaalisiin mahdollisimman isona, ettei ainakaan tultaisi maalisuoralle samaan aikaan. Viimeisessä nousussa tiesin, että ero on vielä riittävän iso. Pystyin aika maltillisesti viimeisen laskun ottamaan. Tytöt hoitivat riittävän eron, Lylynperä summaili ratkaisuja.

Miesten viestissä Martti Jylhä, Miska Poikkimäki ja Juho Mikkonen ylsivät neljänneksi. Joukkue taisteli loppuun asti palkintokorokesijasta, joka jäi vain 0,5 sekunnin päähän.

VSTK:lainen kilpailukausi jatkuu tiiviinä, sillä Jylhä ja Lylynperä kilpailevat viikonloppuna maailmancupissa Otepäässä, Piippo, Nissinen, Poikkimäki ja Turo Sipilä puolestaan nähdään Lahdessa nuorten MM-kisoissa sunnuntaista alkaen.

Tiistailta kommentteja SHL:n Soundcloudissa:

Piipon osuus: https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/suomen-cup-n5km-pressikolmikko-piippo-roponen-mononen

Mikkosen osuus: https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/suomen-cup-m10km-pressi-mikkonen-hyvarinen

Naisten viestikolmikon mietteet Suomen Cupin facebookista jaettuna facebookissamme ja muita kommentteja tiistailta Instagramissamme.

 

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net