Lylynperälle ja Jylhälle SM-kultaa, viestijoukkueille pronssit

Katri Lylynperän ja Martti Jylhän sprinttimestaruudet huipensivat Vuokatti Ski Team Kainuun viikonvaihteen kauden ensimmäisissä SM-hiihdoissa Imatralla. Mestaruuksien lisäksi viesteissä sekä naiset että miehet ylsivät pronssille.

Vahvan päivän hiihtäneen Jylhän jälkeen muut mitalisijat veivät Verneri Suhonen ja Joni Mäki. Jylhä lähti kisaan teemalla, että hän halusi osoittaa olevansa ”edelleen olemassa” ja hiihtää sen mukaan.

– Olen aika tyytyväinen tämän päivän hiihtämiseen. Nyt oli hyvät lähdöt ja selkeästi hallintaa monennäköisissä tilanteissa. Positiivinen päivä, hän summaili.

Jylhä palasi mestariksi viiden vuoden tauon jälkeen, mutta Katri Lylynperälle mestaruus oli aikuisten sarjassa ensimmäinen.

– Hiihto ei ihan niin vahvaa ollut miltä ehkä näytti. Perjantain hiihto ei ollut ihan sellaista mitä itse odotin, sen takia tipuin viestijoukkueestakin, mikä ehkä koitui tämän päivän pelastukseksi – ehdin palautua. Koko ajan vähän pelkäsin, koska tämä meno loppuu, mutta onneksi ei loppunut, Lylynperä sanoi.

Viestipronssit tulivat joukkueilla Miska Poikkimäki, Juho Mikkonen, Tino Tiilikainen ja Martti Jylhä sekä Vilma Nissinen, Susanna Saapunki ja Eveliina Piippo. Poikkimäelle mitali oli aikuisten SM-kisoissa ensimmäinen.

– Oli kyllä mahtava kokemus. Oli suksi syönnillään, ja pystyin tulemaan kärjen mukana vaihtoon. Sitten sain vain jännittää. Poikkimäki kertaili hymyillen.

Miesnelikko piti viestipronssia voitettuna pronssina. Mitalit ratkesivat ankkuriosuudella myös naisten kilpailussa.

– Tourin jälkeen olen ollut kipeänä, enkä ole ihan siinä iskussa kuin alkukaudesta, Saapunki sanoi.

Manageri Hannu Koivusalo oli neljän mitalin viikonloppuun tyytyväinen.

– Hieno, aika tunteikaskin viikonloppu. Viesteissä miesten pronssi tuntui todella hyvältä. Joukkueessa on kahden vuoden aikana tapahtunut isoja muutoksia ja ollaan edelleen ”gameissa” mukana! Naisten pronssi jätti ison nälän jatkoon. Tämä joukkue haluaa voittaa! Sunnuntain Martin ja Katrin mestaruudet lämmittivät valtavasti. Kummallakin on ollut isoja haasteita alkukauden aikana, Koivusalo sanoi.

 

 

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net