Miska Poikkimäelle kaksi nuorten SM-kultaa Haapajärvellä, Söyringillä ja Nissisellä vaihtelevat tunnelmat

Miska Poikkimäki voitti kaksi mestaruutta nuorten SM-kisoissa Haapajärvellä, mikä nosti sieviläisen tämän kauden mestaruuksien määrän viiteen. Poikkimäki voitti siis kaikki henkilökohtaiset matkat.

– Pystyin olemaan tosi tasainen, joka matkalla pystyin olemaan paras. Itsevarmuutta se tuo, hän sanoi.

Poikkimäki oli vahvassa vireessä molempina päivinä. Perinteisellä mestaruus tuli 37,4 sekunnin erolla, vapaan 30 kilometrillä voittomarginaali oli 1.34,8.

– Paukusta pääsin keulaan ja lähdin pitämään rentoa omaa vauhtia. Ei ollut tarkoitus mitenkään irrota siitä, mutta ekan vitosen jälkeen, kun katsoin taakseni, ei ollutkaan enää kuin Otto (Invenius) mukana. Otto tippui siitä sitten, ja jatkoin vaan rentoa hiihtoa loppuun asti. Ei tarvinnut ihan limitillä hiihtää tänään. Perinteinen ei ollut ihan niin hyvää kuin tänään. Pikkuisen oli tahmeaa, mutta loppua kohti rupesi kulkemaan. Pystyin hiihtämään tasaisen vahvan vedon

Tuplamestaruudesta huolimatta hän oli tyytyväisempi kauden ensimmäiseen nuorten SM-viikonvaihteeseen Kuopiossa, jossa hän hiihti 23-vuotiaiden kärjen kanssa samoja vauhteja. Kautta on vielä pari viikonloppua jäljellä ja tavoitteita myös.

– Näyttöhaluja on. Äänekoskella on hyviä matkoja, siellä on ollut pääfokus tähän loppuun, Poikkimäki sanoi.

Hän on ollut vahvassa vireessä koko kauden. Vaikka nuorten MM-mitali vielä tällä kertaa jäikin ottamatta, kausi on tuonut ison askeleen eteenpäin. Siitä on hyvä jatkaa.

– Olen pystynyt olemaan tosi tasainen koko kauden. Hyvä kausi on ollut. Täytyy olla tyytyväinen.

Muille alle 23-vuotiaista valko-violeteille viikonvaihde oli kaksijakoinen: Vilma Nissinen oli vapaan 20 kilometrillä viides ja keskeytti perinteisen kympillä, Aija Söyrinki oli kympillä seitsemäs ja 20 kilometrillä kymmenes. Turo Sipilä ei puolestaan sairastelujen takia päässyt kilpailemaan ollenkaan.

Söyringille viikonloppu jätti ristiriitaiset mietteet, vaikka iloisiakin asioita löytyi.

– Pitää olla ihan tyytyväinen varsinkin eiliseen, varmaan paras perinteisen kisa mitä koko kaudella on ollut. Viidenteenkin sijaan oli ihan vaan muutama sekunti. Toisaalta eihän nuo sijat kauheasti tyydytä, ei mitään riemunkiljahduksia. Tänään oli vähän kaikki tai ei mitään -meininki. Yritin kärkiporukassa niin pitkään kuin pystyin, sitten sippasin ihan totaalisesti. Ei mikään optimaalinen vauhdinjako, mutta en omasta mielestäni mitään menettänytkään, Söyrinki summaili sunnuntaina.

Söyrinki oli tammikuussa hyvässä kunnossa, kunnes sairastui. Siitä hyvään vireeseen pääseminen otti aikansa. Hän hiihti viikonloppuna uransa viimeiset nuorten SM-kilpailut. Uusia haasteita kuitenkin riittää vielä loppukaudellakin.

– Toivon, että saisin loppukaudesta nousujohteisen, Söyrinki sanoi.

Nissinen nousi tällä kaudella uudelle tasolle hiihtäjänä. Hän hiihti uransa parhaat nuorten MM-kisat ja nappasi uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet kunnes sairastui. Siinä menikin sitten useita viikkoja, jonka jälkeen hän palasi kilpailuihin Haapajärvellä. Perinteisellä oli hankala päivä ”vähän joka osa-alueella” ja Nissinen keskeytti.

– Tänään tavoite oli hiihtää maaliin. Ei ollut hirveää kulkua, ei ollut oletettavissakaan. Oli aika hankalaa. Ei oikein jaksanut, Nissinen tuumi.

Loppukauteen hän yrittää kilpailuiden oheen saada vielä hyviä treeniviikkoja, mutta aikoo jälleen kilpailemaan päästyään hiihtää useamman kisan vielä näilläkin lumilla. Seuraavana edessä on SM-kisat Äänekoskella.

– Ei ole ihan hirveästi odotuksia. Perjantain parisprinttiin on varmaan isoin panostus, hyviä kisoja hakeva Nissinen tuumi.

(Kuva Laura ja Antti Nevalainen)

 

 

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net