Juho Mikkonen päätti SM-kautensa hopeaan, Eveliina Piipon kausi päättyi nelossijaan

Juho Mikkosen mainio kevätvire jatkui myös Ylitorniolla Suomen Cupin päätösviikonloppuna. Mikkonen nousi 50 kilometrillä SM-hopealle ja jatkaa kauttaan vielä Lapponia-hiihdossa. Eveliina Piippo oli naisten 30 kilometrillä neljäs. Viesteissä sekä miehet että naiset olivat lauantaina viidensiä ja tasaisissa viesticupissa valko-violeteista parempana naiset lopulta neljänsiä.

– Tasaista vauhtia yritin mennä. Olin jäljessä alkumatkan, mutta matka on 50 kilometriä. Olen ihan tyytyväinen. Oli tuommoinen maasto, jossa mitattiin ihan kestävyysominaisuuksia, ja jaksoin hiihtää, Mikkonen sanoi.

Eveliina Piippo oli positiivisin mielin 30 kilometrin jälkeen.

– Kannatti hiihtää, koen jättäneeni kaikkeni ladulle ja oma paras riitti tänään tuohon sijaan. Rahkeet ei riittänyt nyt parempaan. Kausi oli tässä, lähden Leville lomailemaan. Lautailemaan ja hiihtelemään munkkikahvilasta munkkikahvilaan rauhallista pk:ta, Piippo sanoi hymyillen.

Vuokatti Ski Team Kainuun manageri Hannu Koivusalo summasi viikonloppua erityisesti Mikkosen ja Piipon suorituksiin tyytyväisenä:

– Ylitornion parasta antia oli Juhon upea taistelu mitalille. Eve osoitti olevansa vapaalla tyylillä maan kärkikastia, ja kummankin on näistä lähtökohdista hyvä lähteä kohti uutta kautta. Viesteissä ei loistettu muttei romahdettukaan, Koivusalo sanoi.

Hän oli myös tyytyväinen koko kauteen.

– Joukkueissa on ollut osin isojakin muutoksia mutta menestys on jatkunut. Kolme urheilijaa mukana MM-hiihdoissa ja neljä nuorten MM-hiihdoissa. Nuorten MM-hopeaa, yleisessä sarjassa kaksi SM-kultaa, kaksi SM-hopeaa ja neljä SM-pronssia. Lisäksi valinta parhaaksi pariviestiseuraksi. Bonuksena viisi nuorten SM-kultaa ja kuusi seuran hiihtäjää maailmancupin pisteille, Koivusalo listasi kauden saavutuksia ja lisäsi:

– Näillä nuorilla joukkueilla on hienoa jatkaa eteenpäin!

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net