Vuokatti Ski Team Campilla opitaan uutta ja pidetään hauskaa hyvässä seurassa

Vuokatti Ski Team Camp antaa jälleen kesäkuussa junnuhiihtäjille vinkkejä ja virtaa kesätreeneihin Vuokatti Ski Team Kainuun huippuhiihtäjien opastuksella. Kaikkiaan 60 nuorta hiihdosta innostunutta on jo ilmoittautunut 8. –11. kesäkuuta VuokattiSportissa järjestettävälle leirille.

Monet mukaan ilmoittautuneista ovat olleet leirille jo aikaisemmin. Mukavat kokemukset ja uudet hiihtohenkiset kaverit ovat saaneet tulemaan uudestaan. Kangasalasta Aino Aarnio on tulossa leirille jo neljättä kertaa.

– Viime vuoden leiriltä ehkä mukavimmat ja hauskimmat muistot ovat ampumahiihto- ja mäkihyppydemot sekä suksijuoksu nurmikolla. Tulevalta leiriltä odotan kehittäviä ja mukavia treenejä, Aino sanoo.

Ylistarosta leirille tuleva Topias Vuorela tulee leirille toista kertaa. Ensimmäinen leiri oli kokonaisuudessaan hauska kokemus.

– Hauskinta oli tekonurmella ollut taitorata sukset jalassa sekä mäkihypyn kokeileminen. Raskain harjoitus oli vaaralle sauvarinnenousut. Huh huh, Topias sanoo.

Hän odottaa jälleen mukavaa ohjelmaa ja rentoa meininkiä kovissakin treeneissä.

– Porukalla on kiva tehdä harjoituksia. Toivoisin, että siellä on erilaisia pallopelejä muiden harjoitusten lomassa, talvella erityisesti Miska Poikkimäen ja Vilma Nissisen suorituksia mielenkiinnolla seurannut Topias sanoo.

Vuokatti Ski Team Kainuun huipuista leiriohjaajina toimivat Martti Jylhä, Vilma Nissinen, Miska Poikkimäki, Turo Sipilä, Tino Tiilikainen ja Aija Söyrinki.

Leirillä myös huippu-urheilijan luennon pitävä Martti Jylhä harrasti nuorempana monipuolisesti muun muassa pesäpalloa ja jalkapalloa, joten kesäisin tuli monenlaista liikuntaa.

–  Hiihtoharjoittelua ei ihan hirveästi ollut, tämänkaltaiset leirit ovat olleet hyviä. Mukavinta on ollut, kun on saanut porukassa tehdä.

Kun leirin teemana on nopeus, Jylhä korostaa siinäkin monipuolisuutta:

– Nopeutta voi kehittää monella muulla tavalla kuin hiihtämällä. Huomaamattomasti leikin ja sellaisten juttujen kautta nopeutta pystytään kehittämään. Nopeus ei aina tarkoita, että mennään täysillä, Jylhä sanoi.

 

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net