Poikkimäki neljäs, Nissinen viides – laajentunut Vuokatin Aateli Race oli onnistunut kokonaisuus

Miska Poikkimäki taisteli neljänneksi ja Vilma Nissinen viidenneksi Vuokatin Aateli Racessa, jossa voittoja juhlivat Iivo Niskanen ja Laura Mononen. Vuokatti Ski Team Kainuun yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa järjestämä tapahtumakokonaisuus oli tänä vuonna aiempaa laajempi, sillä VuokattiSportin toteutti myös hopeasompaikäisille oman Vuokatin Aateli Racensa.

Miska Poikkimäelle nelossija kahden päivän ja kolmen kilpailun urakasta oli jopa pieni yllätys.

– Meni kyllä kokonaisuutena vähän yläkanttiin. On ollut ei-niin-suorituskykyinen olo, ei ollut ihan paras fiilis lähteä kisaan. En odottanut, että ihan noin kovia suorituksia pystyn tekemään, selkeästi viime vuodesta parantanut Poikkimäki sanoi.

– Juoksu oli itselleni pieni peikko, sillä penikat ovat vähän vaivanneet. Siirtymä lumelta lenkkarille on ollut minulle aina vaikea. Ei tilanne kovin paha ole ollut, mutta vähän on joutunut rajoittamaan (juoksua), Poikkimäki kertoi ja iloitsi hyvin sujuneesta juoksuosuudestaan.

Kisaviikko jatkuu hänellä leirillä tai oikeastaan kahdella. Nuorten maajoukkueleirin päätteeksi hän liittyy muutamaksi päiväksi aikuisten maajoukkueleirille mukaan.

Vilma Nissinen ei aivan pystynyt uusimaan viime vuoden palkintokorokesijaansa, mutta viidennen sijan tuonut urakka jätti kokonaisuutena hyvän mielen.

– Nousuun loppui jalka, se oli aika oletettavissa, mutta hyvät kisat. Parempia aikoja kuin viime vuonna, se on pääasia. Olen tehnyt aika paljon voimaa, joten huomaa, että lihas kerää happoa tosi herkästi. Nopeutta, voimaa ja tehoja on tehty, Nissinen sanoi.

Vuokatin Aateli Race jätti tyytyväisen mielen myös Hannu Koivusalolle.

– Olen erittäin tyytyväinen kisaan. Hopeasompaajien mukaan ottaminen tuntui toimivan hyvin. Vuokatin Aateli Race on todellinen hiihtäjien kesäkokoontumisajo, jossa porukkaa on liikkeellä paljon ja hyvillä fiiliksillä. Se on itsellekin se paras palkinto. Samoin tapahtuman yhteydessä jo reilut kymmenen kertaa järjestetty valmennusseminaari on ottanut paikkansa. Auditorio oli jälleen ääriään myöten täynnä, ja varsinkin Ruotsin maajoukkuejohtaja Rikard Gripin esitys länsinaapurin toimintamalleista kiinnosti kuulijoita. Iso kiitos kaikille tapahtuman yhteistyökumppaneille ja talkooväelle. Ilman heitä tämä ei onnistuisi, Koivusalo sanoi.

 

Jaa juttu:

Eveliina Piippo

VSTK:lla monta onnistujaa Vuokatin Aateli Racessa

Moni Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä onnistui 20-vuotisjuhliaan viettäneessä Vuokatin Aateli Racessa. Eveliina Piippo oli toinen, Jasmin Kähärä neljäs, Nelli-Lotta Karppelin kuudes ja

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net