Topi Kuorelahti viihtyy Suomen parhaissa hiihto-olosuhteissa ja tähtää valko-violettiin viestijoukkueeseen

Vuokatti Ski Team Kainuun tuorein tulokas Topi Kuorelahti on Äänekosken Huiman kasvatti, joka hiihti kotiseurassaan koko ikänsä tähän kesään asti. Muutto Vuokattiin vuosi sitten, osa-aikainen työpaikka VuokattiSportissa ja mahdollisuus liittyä uuden kotipaikkakunnan kovaan tiimiin toivat miehen Vuokatti Ski Team Kainuun väreihin.

Marraskuussa 28 vuotta täyttävä Kuorelahti oli viime kaudella hyvässä iskussa erityisesti perinteisen 15 kilometrillä, jolla hän hiihti Imatran SM-kisoissa 15:nneksi ja Vuokatin Skandinavia-cupissa 39:nneksi. Omia odotuksia paremmin sujunut kausi lisäsi intoa satsata maastohiihtoon edelleen.

– Muutto tänne on antanut jatkoaikaa hiihtouraan, Kuorelahti sanoo hymyillen.

Kuorelahden hiihtoura on edennyt pitkään opintojen ohessa. Hän valmistui reilu vuosi sitten kauppatieteiden maisteriksi, jonka jälkeen pääsi myynti- ja markkinointipuolen työtehtävien pariin VuokattiSportiin.

Kuorelahti pääsee tekemään valko-violettia yhteistyötä, sillä hän toimii paljon yhteistyössä Ann-Mary Ähtävän kanssa.

– Mukava on tehdä töitä, ja paljon olen oppinut, Kuorelahti kertoo.

Toiveissa päästä hiihtämään viestejä

Viestit eivät olleet Kuorelahdelle vieraita kasvattajaseurassakaan, mutta siirto Vuokatti Ski Team Kainuun väreihin tuo tarjolle useampia viestikilpailuja.

– Odotan tosi mielenkiinnolla. Mukava olisi, jos pääsen hiihtämään viestejä. Se on yksi tavoite.

Viestit ja ylipäätään SM-kilpailut ja Suomen Cup raamittavat Kuorelahden kalenteria, mutta tärkeitä tavoitteita on kansainvälisessäkin ympäristössä:

– Lahden maailmancupissa on perinteisen 15 kilometriä. Viimeksi vuonna 2013 olen sen Lahdessa päässyt hiihtämään. Se on nyt merkittävä tavoite.

Kuorelahden kesä on sujunut hyvin:

– Kevät oli vähän haastava, mutta kun pikku huilin jälkeen aloin harjoitella toukokuussa, olin ihan hyvässä kunnossa. Olen viime vuotta selkeästi edellä, hän kertoo tilanteestaan.

Vuokatti Ski Team Kainuun manageri Hannu Koivusalo iloitsee monipuolisesta vahvistuksesta.

– Topi on hyvä, monipuolinen lisä joukkueeseen. Viestitarpeita tulee varmasti olemaan varsinkin nyt kun Martti Jylhänkin aktiiviura päättyi viime kauteen, Koivusalo sanoo.

 

 

 

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net