Nissinen ja Sipilä mielenkiinnolla hiihtokauteen – uudistuneen VSTK:n tavoitteena jatkaa menestystä laajalla rintamalla

Vuokatti Ski Team Kainuu on vahvasti edustettuna, kun maastohiihdon Suomen Cup pyörähtää käyntiin viikonloppuna Vuokatissa. Kaksi kautensa jo Vuokatissa avaavaa valko-violettia ovat Vilma Nissinen ja Turo Sipilä, joista kummallakin on takanaan hyvin sujunut harjoituskausi.

Nissinen nousi tälle kaudelle maajoukkueeseen, ja maajoukkueen uusien linjausten myötä harjoituskausi on ollut erilainen. Voimaharjoitukset, kovat tehoharjoitukset maajoukkueleireillä ja sprinttipuolen harjoitukset ovat tuoneet myös kehitystä.

– Tuntuu, että maksimivauhti on kehittynyt, pääsee kovempaa ja helpommalla kuin ennen, Nissinen sanoi.

Hänen talvensa suuntaa määrittää pitkälti alkukausi ja erityisesti Rukan maailmancup, mutta paljon mielenkiintoista hiihdettävää tarjolla olisi maailmancupien lisäksikin.

– Nuorten MM-kisat on varmasti yksi selkeä tähtäin, siellä on perinteisen kymppi väliaikalähdöllä. Lahden maailmancupiin olisi hienoa päästä. Kotimaisista Ristijärvellä SM-kisoissa perinteisen 30 kilometriä, Nissinen poimii muutamia.

Osa maajoukkuehiihtäjistä harjoitteli lokakuussa Val Senalesissa, mutta Nissinen jäi mielellään kotimaisemiinsa Vuokattiin hyödyntämään ensilumenlatua ja muita harjoitusmahdollisuuksia monen muun kotimaan kärkipään urheilijan tavoin.

Turo Sipilällä kulunut harjoituskausi on sujunut edellistä selvästi paremmin, sillä hän on saanut harjoitella enimmäkseen terveenä.

– Perusasioiden tekemistä, että saisi ehjää harjoittelua, Sipilä tiivistää harjoituskauden tärkeimmät toiveet.

Sipilän kesä on kulunut pitkälti Vuokatissa, mutta hän on ehtinyt leireillä myös Ramsaussa ja Ylläksellä. Ramsaussa hän piipahti aiemmin kesällä kertaalleen, lokakuussa itävaltalaismaisemissa vierähti toinen pätkä. Tähtäin on kisakaudella erityisesti sprintissä.

 – Ruka on tavoite, mutta siinä on työsarkaa. Se on tälle kaudelle ensimmäinen tavoite, ja siitä lähdetään rakentamaan kautta eteenpäin. Odotan Vuokatissa jo ainakin perusvetoa, varmaan ihan kohtuullista tulosta voi odottaa. Ei tarvitse stressiä ottaa, Sipilä tuumi kauden avauksestaan.

Koivusalo avauksesta: ” Viesteissä lähdetään hakemaan podiumsijoja niin naisissa kuin miehissä”

Vuokatti Ski Team Kainuun manageri Hannu Koivusalo odottaa jo avausviikonloppua valko-violettien osalta suurella mielenkiinnolla. Sprintit ja viestit tarjoavat taatusti sähäköitä kisapäiviä.

–  Kauden avauksessa on aina oma ”värinänsä.” Urheilijat ovat vielä hyvin eri vaiheissa harjoittelun suhteen, ja monesti tulee piristäviä yllätyksiä ihan kärkipäähän saakka. Vuodet eivät ole veljeksiä, mutta useasti joku valko-violetti on ollut hyvässä vireessä jo heti Vuokatin kotiavauksessa. Viesteissä lähdetään hakemaan podiumsijoja niin naisissa kuin miehissä.

Vaikkei alkava kausi sisälläkään aikuisten arvokisoja, kilpailuiden osalta on paljon mielenkiintoista seurattavaa:

–  Meidän joukkueemme ikärakenne on todella nuori, ja useampi hiihtäjä hakee kotimaisen menestyksen lisäksi entistä isompaa roolia kansainvälisessä kilpailutoiminnassa. Nuorten MM-kisoissa on mitalisaumaa ja maailmancup-pisteitä metsästetään koko kausi.  Kotimaassa naisten joukkueelta voi odottaa laajalla rintamalla hyvää tulosta henkilökohtaisella puolella, ja sitä kautta luonnollisesti myös viesteistä. Tietyllä tapaa suurin mielenkiinto on parin vuoden aikana massiivisen muutoksen kokeneen miesjoukkueen vireessä. Pitkästä aikaa ollaan haastajan roolissa, ja se sopii meille, Koivusalo vakuuttaa.

 

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net