Naisten mitalijuhlaa Vöyrillä – naisille ensimmäinen viestimestaruus vuoden 2000 jälkeen

Vuokatti Ski Team Kainuun naisille Vöyrin SM-hiihdot toivat kaksi mitalia: ensin Vilma Nissinen ja Katri Lylynperä ottivat pariviestissä kultaa ja seuraavana päivänä Nissinen otti kympillä uransa ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalin yleisessä sarjassa oltuaan perinteisen kympillä kolmas.

Pariviestimestaruus oli VSTK:n naisjoukkueelle historian toinen viestimestaruus. Edellisestä ennätti vierähtää 20 vuotta, sillä vuonna 2000 VSTK voitti naisten 3×5 kilometrin viestin. Samalla mestaruus oli seuran 40. viestimitali.

– Vilma toi aika hyvällä erolla. Ajattelin, että parempi lähteä kovaa, mutta niin, että kiri vielä lähtisi. Onneksi sitä ei tarvinnut ainakaan rintarinnan testata, Lylynperä sanoi.

Nissiselle ensimmäinen yleisen sarjan SM-kulta maistui:

– Luotin, että Katri tulee hyvin lopun. Hienoa, että molemmilla kulki.

Naisten kymppi oli muutenkin onnistunut, sillä palkintojenjakoon pääsivät Nissisen lisäksi neljänneksi sijoittunut Susanna Saapunki ja kuudenneksi sijoittunut Katri Lylynperä.

– Ihan tasapainoinen perinteisen hiihto. Ei ole minun perinteisen keli, kun joutuu hakemaan pitoa. En pystynyt niin hyvin hyökkäämään nousuihin kuin pitäisi. Ei voi hirveän pettynyt olla, jälleen itselleen heikommalla hiihtotavalla onnistunut Saapunki sanoi hymyillen.

Miesten puolella VSTK:n parasta onnistumista nähtiin parisprintissä, jossa Turo Sipilä ja Miska Poikkimäki taistelivat hienosti kuudenneksi. Manageri Hannu Koivusalo oli viikonloppuun erittäin tyytyväinen monelta osin:

– Viikonlopun ehdoton kruunu oli naisten pariviestin kulta. Sykähdytti isosti kokenutta manageriakin – myönnän! Kaikkiaan naiset suorittavat hyvällä tasolla koko kisojen ajan. Miehissä sairastelut ovat sotkeneet raskaasti alkukautta ja se näkyi myös Vöyrillä. Kautta on jäljellä ja nälkää riittää varmasti niin yksilö kuin joukkuetasolla, Koivusalo sanoi.

Vilma Nissisen ja Katri Lylynperän kommentteja parisprintin mediatilaisuudessa: https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/voyri-sm-naisten-parisprintti-pressitilaisuus

Vilma Nissisen kommentteja 10 km mediatilaisuudessa: https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/voyri-sm-naisten-10km

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net