Vuokatti Ski Team Kainuun naisille kausi oli menestyksekäs, Poikkimäki pääsi hyvään nuorten MM -kuntoon

Vuokatti Ski Team Kainuun maastohiihtokausi oli menestyksekäs erityisesti naisten joukkueelle. Viesticupin kakkossija 30 pistettä voiton vieneen Kainuun Hiihtoseuran takana, pariviestin SM-kulta sekä Katri Lylynperän ja Vilma Nissisen hieno tuloskehitys maailmancupeissa olivat kirkkaimmat onnistumiset.

Lylynperä pääsi hiihtämään maailmancupissa kaikkiaan 13 kertaa ja ylsi parhaimmillaan 12:nneksi Dresdenissä vapaan sprintissä. Hieno asia oli, että hän saavutti sprinttipisteiden lisäksi uransa ensimmäiset maailmancup-pisteet myös normaalimatkalla oltuaan Lahdessa perinteisen kympillä 29:s.

–  Maailmancup-kausi oli erittäin onnistunut ja täytti melkeinpä kaikki tavoitteet, joita olin tälle vuodelle asettanut. Tavoitteena oli vakiinnuttaa taso 30 parhaan joukkoon ja mahdollisesti hiihtää jossain kisassa välieriin. Kun hiihdin omaa hyvää hiihtoa, se riitti jatkoon. Sprintin ulkopuolelle asetettu tavoite oli distanssipisteet, jotka tulivat Lahdessa, Lylynperä sanoi.

Kaudesta tuli onnistunut, vaikka kesään mahtui haasteitakin. Kovat tehoharjoitukset ja nopeusharjoitukset toivat väsymystä, mutta valmentajansa Juho Halosen kanssa Lylynperä sai kelkkaa käännettyä sopivasti kauden alla.

– Se mahdollisti aika hyvän kilpailukauden aloituksen. Kun kausi alkaa hyvin, saa enemmän mahdollisuuksia maailmancupissa.

Vuokatissa asuva hiihtäjä aikoo nauttia kotipaikkakuntansa hyvistä lumiolosuhteista mahdollisimman pitkään.

– Yritämme tehdä koviakin harjoituksia. Kevätkunto on kohtuullisen hyvä, ja sitä kannattaa hyödyntää, Lylynperä sanoo.

Vilma Nissinen pääsi hiihtämään uransa ensimmäisen Tour de Skin ja oli uransa viimeisissä nuorten MM-kilpailuissa päämatkallaan perinteisen kympillä kahdeksas.

Miesten joukkueesta Miska Poikkimäki pääsi hyvään kuntoon kauden päätavoitteeseensa nuorten MM-kisoihin ja oli sprintissä kahdeksas. Juho Mikkosen kautta varjostivat sairastelut, mutta hän pääsi kuitenkin hiihtämään myös maailmancupissa.

Manageri Hannu Koivusalo oli monen muun tavoin harmissaan, että kausi jäi kilpailuiden osalta kesken. Toki tilanne koronavirusepidemian osalta oli sellainen, ettei vaihtoehtoja hiihtoväelläkään ollut.

– Naisjoukkue oli koko kauden odotetun vahva. Sukupolvenvaihdoksessa olevan miesjoukkueen iskukyky jäi osin piippuun erittäin harmillisten ja pitkäkestoisten sairastumisten vuoksi (Juho Mikkonen, Turo Sipilä). Kansainvälisesti kausi piti sisällään hyvän nuorten MM-kisamenestyksen lisäksi 44 maailmancup- starttia seuran hiihtäjille, Koivusalo sanoo.

Vöyrillä tullut naisten pariviestin Suomen mestaruus oli monella tavalla merkityksellinen. Se oli naisten ensimmäinen viestimestaruus vuoden 2000 jälkeen sekä vuonna 1995 aloittaneen VSTK:n neljäskymmenes viestimitali. Mitaleista 21 on kultaa. 

– Samana päivänä miehet sijoittuivat kuudenneksi, minkä seurauksena Vuokatti Ski Team Kainuu sai parhaan pariviestiseuran palkinnon, Paavo M:n Pokaalin. Arvostan palkintoa, koska se vaatii hyvää seuratyötä niin naisten kuin miesten joukkueiden kanssa.

Seura syöksyy vahvoilla joukkueilla myös ensi kaudesta alkavaan kolmen vuoden arvokisaputkeen; Oberstdorfin MM-hiihdot 2021, Pekingin olympialaiset 2022 ja Planican MM-hiihdot 2023 siintävät edessä.

–  Yhteistyökumppaneiden rooli on ollut keskeinen tämän pitkän menestyspolun rakentamisessa. Näin on myös jatkossa. Keksitään yhdessä keinot, joilla tämänhetkisestä, poikkeuksellisen haastavasta tilanteesta, mennään eteenpäin. Lumi tulee ensi talvenakin. Suuri kiitos kuluneen vuoden yhteistyöstä, Koivusalo sanoo.

Jos koronavirusepidemiatilanne sallii, kesäohjelmassa ovat jälleen Vuokatti Ski Team Kainuun tutut tapahtumat: Vuokatti Ski Team Camp VuokattiSportin kanssa yhteistyössä 6. –9. kesäkuuta ja Vuokatin Aateli Race 23. –24. kesäkuuta.

 

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net