Hiihtohuiput ottavat toisistaan mittaa Vuokatin Aateli Racessa tulevana viikonloppuna

Vuokatin Aateli Race järjestetään tulevana viikonloppuna jo 16. kerran Vuokatissa. Viikonlopun rullahiihtokilpailut kokoavat maastohiihdon, ampumahiihdon, yhdistetyn ja hiihtosuunnistuksen urheilijoita Vuokattiin.

Perinteisesti juhannuksen jälkeisellä viikolla järjestetty Vuokatin Aateli Race siirrettiin COVID-19-pandemian takia järjestettäväksi syyskuun alkuun. Kilpailut alkavat lauantaina prologilla ja kilpailuohjelma jatkuu sunnuntaina maastojuoksulla. Prologin ja maastojuoksun ajat lasketaan yhteen ja yhteisajan perusteella määräytyy lähtöjärjestys ja aikaerot vapaan tyylin rullahiihtoon (N 10 km, M 15 km), joka huipentuu Vuokatinvaaran päälle.

Koronatilanne on vaatinut kisajärjestäjiltä erityishuomioita. Tapahtuman järjestelyissä ja läpiviemisessä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. 

– Järjestelyt ovat hyvin aikataulussa. Haluamme järjestää viikonlopun kilpailut vastuullisesti ja turvallisesti niin urheilijoille kuin yleisöllekin. Toivomme, että kaikki paikallaolijat noudattavat hyvää käsihygieniaa, turvavälejä sekä maskisuositusta mahdollisuuksien mukaan. Kisaemäntinä toimivat Miss Suomi 2020 -finalistit jakavat tapahtumassa kasvomaskeja ja käsidesiä, kommentoi kilpailujohtaja Hannu Koivusalo.

Vuokatin Aateli Racen kilpailuista esitetään 75 minuutin TV-kooste Yle TV2:lta sunnuntaina 13. syyskuuta klo 19 alkaen.

Vuokatin Aateli Race -nettisivut
Facebook | Instagram
#vuokatinaatelirace2020

Lisätietoja
Hannu Koivusalo, puh. +358 50 407 7500, hannu.koivusalo@vuokatti.net

Mediayhteydet 
Soili Hirvonen, puh. +358 40 083 7583, soili.hirvonen@hiihtoliitto.fi

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net