Suomen Cup alkaa Vuokatissa – mielenkiintoinen VSTK-viikonloppu edessä

Maastohiihdon Suomen Cupin 10-vuotisjuhlakausi käynnistyy perinteisesti Vuokatissa viikonloppuna sprinteillä ja viesteillä. Vuokatti Ski Team Kainuusta moni avaa kautensa viikonloppuna, joten edessä on valko-violettien kannalta kaksi mielenkiintoista kisapäivää.

Avausviikonloppuna kisaladulla nähdään pitkästä aikaa myös Susanna Saapunki, jonka harjoituskausi on ollut erilainen.

– Aika jännä kesä ja syksy on ollut, kun emme päässee Italiaan kesäkotiimme. Kaikki isot vuorijuoksukisat peruttiin, joten ei hirveästi tullut juoksukisoja. Aika paljon olemme olleet Saariselällä ja Rukalla, molemmissa on ollut hyvä harjoitella, Saapunki sanoo.

Hän arvelee, että harjoitusmäärää on tullut osittain luonnollisesti hieman lisää.

– Ylävartaloa on kehitetty koko kesän, tasuria. Ainakin testien ja myös oman tuntemuksen mukaan se on mennyt ihan kunnon stepin eteenpäin, Saapunki kertoo.

Avausviikonlopussa valko-violetin kisa-asun pukee ensimmäistä kertaa päälleen Emil Liekari, joka kuuluu seuran kovaan nuoriso-osastoon. Liekari muutti kesällä Vuokattiin ja siirtyi Mikko Virtasen valmennukseen. Treenit ovat sujuneet hyvin.

–  Paljon olen pyrkinyt lumella hiihtämään ulkona. Treenit ovat maistuneet ja omasta mielestäni ihan hyvin kulkeneet. Oma kunto on hyvä alkukauteen nähden. On luottavainen fiilis siitä, että pystyn tekemään tulosta. Kisoissa näkee, mikä sen hetken taso on, Liekari sanoo.

Nuorten maajoukkueeseen kuuluva hiihtäjä avaa kautensa lauantaina sprintissä. Hän odottaa pääsevänsä ainakin karsinnasta jatkoon.

– Siitä eteenpäin kaikki on plussaa. En ole vielä kertaakaan välieriin päässyt, joten olisihan se kiva päästä välieriin. Lähdetään avoimin mielin, ei mitään turhia paineita.

Hän toivoo pääsevänsä hiihtämään myös sunnuntaina viestissä. VSTK:n joukkuetta miesten puolella Liekari kuvaa kahdella sanalla ”erittäin iskukykyiseksi”.

– Meillä on nuoria ja kokeneita urheilijoita. On kova kamppailu siitä, ketkä hiihtää viestijoukkueessa. Se synnyttää hyvää kilpailuhenkeä. Joka viestiin meillä on hyvä joukkue, oli kokoonpano mikä tahansa, Liekari sanoo.

Myös manageri Hannu Koivusalo odottaa jo malttamattomana kilpailukauden alkua. 

– Pitkä tauko takana ja vähän joka osa-alueella sormet syyhyää päästä kiinni kilpailuhuumaan. Isossa kuvassa meidän naisjoukkue alkaa kokonaisuudessaan lähestyä parasta tuloksentekoaikaa ja miesten joukkueen sukupolvenvaihdos etenee hyvällä mallilla. Yksilötasolla monen realistiset tavoitteet ovat maailmancupissa ja MM-hiihdoissa. Mahdollisiin nuorten MM-hiihtoihin on niin ikään saumaa useammalla hiihtäjällä. Suomen Cupin viesticupissa kummankin joukkueen tavoite on olla kolmen parhaan joukossa kokonaiscupissa. Odotan hyviä tuloksia heti Vuokatin kotiavauksesta, Koivusalo sanoo.

Vuokatin jälkeen Suomen Cupia isännöi Taivalkoski 21. –22. marraskuuta.

Jaa juttu:

Eveliina Piippo

VSTK:lla monta onnistujaa Vuokatin Aateli Racessa

Moni Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä onnistui 20-vuotisjuhliaan viettäneessä Vuokatin Aateli Racessa. Eveliina Piippo oli toinen, Jasmin Kähärä neljäs, Nelli-Lotta Karppelin kuudes ja

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net