Lylynperän voitto, Mikkosen kolmossija ja muita onnistumisia Taivalkoskella

Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjillä oli menestyksekäs viikonloppu Suomen Cupissa Taivalkoskella. Katri Lylynperä voitti sprintin, Juho Mikkonen oli sprintissä kolmas ja normaalimatkoilla säväytti erityisesti Miska Poikkimäki, joka hiihti viidenneksi.

Lylynperä tykitti voittoon vahvalla lopullaan.

– Finaalissa tavoitteena oli koko ajan hiihtää aika korkealta paikalta, mutta ihan en lähdössä päässyt sellaisille paikoille kuin olisin halunnut. Panoksia pistin etenkin juoksunousuun. Luotin viimeiseen nousuun aika paljon. Tämän jälkeen näyttää paljon paremmalta kuin Vuokatin Suomen Cupin jälkeen, Lylynperä sanoi.

Mikkonen avasi Taivalkoskella kilpailukautensa oltuaan sitä ennen kolme viikkoa leirillä Oloksella.

– Raskas päivä, kun ensimmäistä kertaa tälle talvelle käytti kunnolla hapoilla. Kohtuutyytyväinen kuitenkin tämän päivän suoritukseen. Mukavaa, että sprintti kulkee. Rukalla olisi tarkoitus hiihtää perinteisen normaalimatkaa hyvin, Mikkonen sanoi.

Poikkimäki oli tyytyväinen nopeaan ja selkeään rataan, jota miehet kiersivät seitsemän kertaa.

– Ei vieläkään ihan lentoa ollut eikä tunteenakaan sellaista mitä Vuokatissa viesti, mutta olen ihan tyytyväinen siihen mitä sain tänään itsestäni irti, Poikkimäki sanoi.

Naisten kympillä VSTK:n vahva kolmikko ylsi kokonaisuudessaan kahdeksan joukkoon: Susanna Saapunki oli kuudes, Eveliina Piippo seitsemäs ja Katri Lylynperä kahdeksas.

– Hyvä viikonloppu. Vuokatin avauksen neljännet sijat kääntyivät podiumpaikoiksi, mutta ennen kaikkea olen iloinen, että onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Hyvä pohja lähteä kohti kansainvälisen kauden avausta, manageri Hannu Koivusalo sanoi

Rukan maailmancupiin valko-violeteista nimettiin maajoukkueeseen Katri Lylynperä, kansalliseen ryhmään Susanna Saapunki ja Juho Mikkonen sekä U23-kansalliseen ryhmään Eveliina Piippo ja Miska Poikkimäki.

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net