Naiset viesticupin kolmanneksi, Mikkosen kaudelle tasapainoinen päätös

Kauden viimeiset Suomen Cup -kilpailut Rukalla toivat Vuokatti Ski Team Kainuulle hyviä sijoituksia ja kokonaiskilpailussa naisille viesticupin kolmossijan.

Kauden päätösviesteissä VSTK:n joukkueista naiset olivat sijalla neljä, miesten ykkösjoukkue niin ikään neljäs ja miesten kakkosjoukkue kuudes. Henkilökohtaisilla matkoilla parasta antia oli Juho Mikkosen viides sija 20 kilometrillä.

– Ihan hyvä. Tähän on hyvä päättää kausi. Paljon kisoja tuli kierrettyä. Tour de Ski oli kulminaatiopiste. Siellä oli mukava käydä ja onnistuin siellä muutamissa kisoissa, mutta siitä tuli liian kova kuorma. Tammi-helmikuu oli väsynyttä menoa, siihen en ole tyytyväinen. Hyvää tekemistä alkutalvesta ja Tourin aikaan, mutta sitten selvästi väsynyttä, Mikkonen sanoi.

Naisten 15 kilometrillä Katri Lylynperä ja Eveliina Piippo tulivat maaliin sijoilla kahdeksan ja yhdeksän.

– Oli semmoinen jojoilureissu. Oli hyvä vapaan hiihto minulta. Vapaan projektia pitää alkaa työstää. Ajateltiin, että nämä neljä vapaan kisaakin vievät sitä eteenpäin paremmin kuin yksittäiset harjoitukset. Urheilijan motivaatio tehdä hirveän kovia tehoja ilman numerolappua on ollut vähän koetuksella tässä keväällä, ainakin viikon vielä Vuokatin lumiolosuhteita harjoitteluunsa hyödyntävä Lylynperä sanoi.

Manageri Hannu Koivusalo nostaa kaudesta monia onnistumisia.

– Erikoinen kausi paketissa. Saatiin kolme hiihtäjää MM-kisoihin. Naisille SM-viesteistä kultaa ja pronssia. Miesten nuorehko joukkue tekee tuloaan. Siitä hyvänä esimerkkinä Rukan henkilökohtainen päätöskilpailu, jossa viisi miestä 20 joukossa, Koivusalo sanoo.

– Nälkää jäi kuitenkin paljon niin joukkueena kuin yksilöinä. Nyt huilataan hetki ja aloitetaan valmistautuminen olympiakauteen. Valtavan suuret kiitokset yhteistyökumppaneille koko kaudesta!

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net