Vuokatti Ski Team Kainuu haluaa menestyä sekä miesten että naisten viesticupissa

Vuokatti Ski Team Kainuulla on erittäin kova naisten viestijoukkue Katri Lylynperän, Vilma Nissisen, Eveliina Piipon ja Jasmin Kähärän myötä, mutta myös miesten puolella muun muassa nuoret ja nousevat nimet Miska Poikkimäki ja Emil Liekari tekevät viesteistä mielenkiintoisia. Seuralle 25 vuoden aikana tullut viestimenestys saaneekin jatkoa myös tulevana talvena.

– Joukkueena meille on tullut 42 viestin SM-mitalia, joista 22 kultaa. Se on aika voimakas näyttö siitä, että osaamme ja ymmärrämme, mitä on tuloksen tekeminen joukkueena, manageri Hannu Koivusalo sanoo.

Viime vuoteen verrattuna VSTK:n riveistä Juho Mikkonen lopetti huippu-urheilijan uransa ja keskittyy vaimonsa Kerttu Niskasen valmentamiseen. Susanna Saapunki puolestaan vaihtoi vuorijuoksuun, jossa teki jo ensimmäisenä kesänään kovia tuloksia. Uusina urheilijoina seuraan liittyivät Jasmin Kähärä ja Martti Jylhän jälkeen seuraavana Sotkamon Jymyn kasvattina seuraan liittynyt Tuukka Tolkkinen.

– Viesticup on joukkueidemme iso tavoite. Meillä on ollut välillä vaikeuksia saada joukkueita kasaan, koska meillä on aika paljon maajoukkueurheilijoita. Miesjoukkueessa on tapahtunut kohtuuisokin nuorennus viime vuosina. Miesten puolella olemme selkeästi haastajina, mutta seurana tavoitteemme on molemmissa viesticupeissa olla kolmen joukossa. Tavoite on kova, mutta pidän sitä mahdollisena, Koivusalo sanoo.

Huippu-urheilumenestyksen lisäksi Vuokatti Ski Team Kainuulle isoja asioita ovat lasten ja nuorten hiihdon harrastamisen eteen tehtävät asiat: Lasten hiihtokoulu, Vuokatti Ski Team Camp ja Vuokatin Aateli Racen juniorikisat.

– Meillä on seurana halu rakentaa tästä lajista sellaista, että se pystyisi kilpailemaan nuorten harraste- ja lajivalinnoissa, Koivusalo sanoo.

Katri Lylynperä sanoo saaneensa ”tietynlaista rauhaa tekemiseen” viime talvena tulleen MM-kilpailuiden kahdeksannen sijan jälkeen.

– On ollut kohtuullisen rauhallinen harjoituskausi. Kohtuullisen hyvältä tuntuu tässä vaiheessa, katsotaan mihin se vie talvella. Nyt näyttää siltä, että olen paljon paremmassa kunnossa mitä yleensä tähän aikaan vuodesta. Siitä tulee tietynlainen epävarmuus, kun en ole koskaan ollut syksyllä hyvässä kunnossa. Tänä vuonna olemme olleet entistä tarkempia siitä, koska levätään, torstaina maajoukkueleirille Val Senalesiin suuntaava Lylynperä kertoi.

Vilma Nissisellä harjoituskausi sujui elokuun loppuun asti hyvin. Syyskuun alussa hän tuli kipeäksi, jonka jälkeen oli pari haastavampaa viikkoa.

– Syyskuu meni miten meni, mutta nyt olen kolme viikkoa pystynyt tekemään normiharjoittelua, joten alkaa taas olla valoa tunnelin päässä. Leirit jatkuvat lokakuussa kotimaassa. Olympialaisissa en ole ennen ollut ja kriteerit sinne ovat aika kovat, joten kyllä heti alkukaudesta ollaan aika tulos tai ulos -tilanteessa. Rukalla pitää hiihtää kovaa, jos meinaa edetä, Nissinen sanoo.

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net