Naisille viestivoitto, sprinttipäivänä kaksi kakkossijaa

Vuokatti Ski Team Kainuulla oli vahva avausviikonloppu Suomen Cupissa Vuokatissa. Sprinttipäivänä Katri Lylynperä ja Emil Liekari nappasivat kakkossijat ja viestipäivänä naisten joukkue otti ylivoimaisen voiton. Viestissä hiihtivät Jasmin Kähärä, Vilma Nissinen ja Katri Lylynperä.

Muitakin onnistumisia tuli: uusi tulokas Jasmin Kähärä oli sprintissä ensimmäistä kertaa finaalissa ja lopulta neljäs, kaatumisesta huolimatta lupaavaa vauhtia esittänyt Miska Poikkimäki oli sprintin 12:s ja viestissä miesten joukkue taisteli kuudenneksi.

– Viikonlopun neljästä kilpailusta kolmesta tuli palkintopallipaikka, ei voi kovin tyytymätön olla, manageri Hannu Koivusalo summasi hymyillen.

Miesten viestissä Emil Liekari, Topi Kuorelahti ja Miska Poikkimäki osoittivat, että tulevissa viesteissä kärkipään sijoista taistelu on VSTK:lle hyvin realistista.

– Miesten viestissä katsoin ennakkoon, että kahdeksalla joukkueella on varmaan mahdollisuus olla palkintopallilla, olimme yksi niistä. Tuossa olemme tällä hetkellä, ei muuta kuin eteenpäin. Koko viikonlopun osalta Emilin suoriutuminen oli tosi isosti plussa, Koivusalo nosti yhden onnistujan esiin.

Lylynperän sprinttifinaaliin mahtui alkuun sauvarikkokin, mutta sekään ei estänyt häntä nousemasta lopulta toiseksi.

– Perustaso on hyvä, mutta pikkasen odotin itseltäni terävämpää ja enemmän hereillä olevaa oloa. Yllättävänkin hyvin meni nuo kaksi viimeistä erää, Lylynperä sanoi.

Liekarille palkintokorokesija oli Suomen Cupissa uran ensimmäinen. Hän aloitti päivän räväkästi, sillä karsinnasta tuli voitto.

– Uskomaton päivä. Aika yllätyksenä tuli. Haasteellinen harjoituskausi takana, mutta on kuitenkin tehty asiat oikein. Finaalissa oli tarkoitus seurata Lauria (Vuorinen) niin pitkään kuin pystyy, hän oli vielä parempi loppukirissä, mutta eiköhän sekin vielä joskus oteta. Fiilis on helpottunut ja levollinen, Liekari iloitsi onnistuneen avauksensa jälkeen.

Nissisen, Lylynperän, Kähärän ja Poikkimäen viestipäivän kommentit Facebookissamme ja Instagramissamme @vuokattiskiteam.

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net