Lylynperän kaksi kolmossijaa ja muita onnistumisia Taivalkoskella

Vuokatti Ski Team Kainuun värit nähtiin palkintokorokkeella molempina päivinä myös Taivalkosken Suomen Cupissa, jossa kilpailtiin lauantaina sprintti ja sunnuntaina normaalimatkat. Katri Lylynperä nappasi kolmossijan perinteisen sprintissä ja ylsi samalle sijalle myös 9 kilometrillä.

Onnistunut hiihto normaalimatkalla oli Lylynperälle jopa pieni yllätys. Siitä on hyvä jatkaa Rukalle maailmancupiin, jossa Lylynperän päämatka on perjantaina hiihdettävä sprintti.

– Tuntuisi siltä, että kunto on hyvällä tasolla. Vähän edelleen kaipaisin herkkää jalkaa perjantaille, siihen pitäisi panoksia ensi viikolla saada. Välierässä itseni mielellään Rukalla näkisin, Lylynperä sanoi.

Lauantain sprintissä VSTK:n miesten ykkönen oli kahdeksanneksi sijoittunut Emil Liekari, joka jatkoi hyvää alkukauttaan. Välierissä nähtiin neljä VSTK:n hiihtäjää, kun myös Vilma Nissinen (8:s) ja Jasmin Kähärä (12:s) pääsivät 12 parhaan joukkoon.

Sunnuntaina Suomen Cupissa nähtiin tällä kaudella myös Eveliina Piippo, joka oli 11:s. Lylynperän kolmossijan jälkeen ennen Piippoa Vilma Nissinen oli seitsemäs ja Jasmin Kähärä oli kymmenes. Miehistä Emil Liekari oli parhaana 15:s.

Piippo tuli Denveristä Suomeen 6. marraskuuta ja harjoitteli ennen Taivalkoskea Ylläksellä.

– Vähän oli korkeammat odotukset, mutta ehkä vähän kuormittunutta.  Tuntui hyvältä, mutta kello ei tykännyt, Piippo sanoi sunnuntain kilpailusta.

Manageri Hannu Koivusalo näki viikonlopussa paljon hyvää.

– Toinen hyvä Suomen Cup -viikonloppu! Erityisesti naisten kokonaispanos molempina päivinä oli upea. Miehissä Emilin vire näyttää jatkuvan yhä, mutta muilla jäi vielä petrattavaa. Viisi hiihtäjää saatiin ensi viikon Rukan maailmancupiin mukaan edustamaan Suomea. Täytyy olla tyytyväinen, Koivusalo sanoi.

Rukan maailmancupiin valittiin VSTK:n urheilijoista Lylynperä (maajoukkueessa, sprintti ja normaalimatkat), Nissinen (kansallinen ryhmä, sprintti ja normaalimatkat), Piippo (kansallinen ryhmä, normaalimatkat), Kähärä (alle 23-vuotiaat, normaalimatkat) ja Liekari (alle 23-vuotiaat, sprintti).

Kuva: Tomi Mäkipää

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net