Kahden mitalin viikonloppu SM-hiihdoissa Imatralla

Talven ensimmäiset SM-hiihdot toivat Vuokatti Ski Team Kainuulle kaksi mitalia. Perjantaina pariviestissä seuran mitaliputkea jatkoivat hopealla Eveliina Piippo ja Jasmin Kähärä, sunnuntaina sprintin mestariksi hiihti edellisten Imatran SM-kilpailujen tapaan Katri Lylynperä.

– Ihan suunnitelman mukainen päivä, oli ihan vahvaa tekemistä. Karsinnan halusin heti aamusta voittaa ja sen tein. Sitten ajatus oli, että finaali pitää voittaa, Lylynperä sanoi.

Perjantaina pariviestissä mitaliputki jatkui uudella kokoonpanolla. Kähärä otti uransa ensimmäisen aikuisten SM-mitalin.

– Varmaan pitäisi olla iloisempikin, mutta suorittaminen ei ollut tänään ihan parasta. Ei ollut paras kisavire, ja harmittaa, etten pystynyt vastaamaan Jasmin (Joensuu) iskuun, Kähärä sanoi.


Piipolla on vähänlaisesti pariviestikokemusta koko uransa ajalta, mutta Imatralla matka taittui vauhdikkaasti.

– Omilla vahvuuksilla pitää pelata, eikä niitä tässä hirveästi ole muuta kuin hakata täysillä ja toivoa, että muut väsyvät. Ei ihan terävin jalka ollut, muttei mikään katastrofikaan, Piippo sanoi.

Miesten puolella Emil Liekari oli molemmilla henkilökohtaisilla matkoilla paras VSTK:n hiihtäjä. Hän oli sprintissä 11:s ja 15 kilometrillä 14:s.

VSTK:n osalta epäonneakin viikonloppuun mahtui, sillä Vilma Nissinen joutui sairastelujen vuoksi jättämään koko viikonlopun väliin ja Kähärän vahvasti mitalilta näyttänyt sprinttifinaalin hiihto tyssäsi kaatumiseen ennen viimeistä nousua. Kähärän kaatuminen harmitti hänen itsensä lisäksi suuresti myös Lylynperää, joka olisi mielellään taistellut kunnolla voitosta juuri seurakaveriaan vastaan.

– Viikonloppu oli lopulta tuloksellisesti hyvä. Olympiavalinnat, nuorten MM-karsinnat, sairastelut ja niin edelleen pitivät myös managerin kiireisenä koko viikon. Kova kilpailuruuhka pakottaa tekemään ”kovia” päätöksiä mitkä startit kenenkin on järkevä hiihtää kauden päätavoitteita kohti mennessä. Naisten joukkueen tason laajuudesta saa olla ylpeä. Kähärän sunnuntainen finaalin kuperkeikka oli valitettava mutta se on osa urheilua, manageri Hannu Koivusalo sanoi.

Suomen cup jatkuu Vantaalla 18. ja 19. tammikuuta. Tulevana viikonloppuna hiihdetään nuorten SM-mitaleista Keuruulla.

Lisää urheilijoiden haastatteluja Instagramissa @vuokattiskiteam

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net