Lylynperä ja Kähärä olympialaisiin, Liekarille NSM-hopeaa

Viime viikkoon mahtui monta hyvää VSTK-uutista, kun Katri Lylynperä ja Jasmin Kähärä valittiin olympiajoukkueeseen ja viikonloppuna nuorten SM-hiihdoissa Emil Liekari tykitti sprintissä alle 23-vuotiaiden sarjassa hopeaa.

Sekä Lylynperälle että Kähärälle olympialaiset ovat uran ensimmäiset. Lylynperä valmistautuu olympialaisiin leirillä Seiser Almissa ja Kähärä Vuokatissa. He suuntaavat olympiamaisemiin Pekingiin 26. tammikuuta.

Kähärä jätti nuorten SM-hiihdot tällä kertaa väliin, joten VSTK-edustuksesta Keuruulla vastasivat Emil Liekari ja Miska Poikkimäki. Liekari hiihti sprintissä hopealle ja oli 12 kilometrillä viides. Poikkimäellä oli haastavampi viikonloppu ja hän oli sprintissä 17:s ja 12 kilometrillä 14:s.

– Sprintti oli ihan hyvää, 12 kilometrin kisasta en oikein osaa sanoa, kun en oikein päässyt ahtaalle missään vaiheessa. Hyvä, että sain mitalin sprintissä otettua. Odotin 12 kilometrillä enemmän, mutta tulos oli nyt tuo. Mennään Vantaalle, ja uskon, että siellä on parempaa, Liekari sanoo.

– Aika hämmentynyt fiilis jäi. Meni niin huonosti, täytyy katsoa mitä tehdään. Oli niin vaikeaa tämä viikonloppu. Oli miehessä vika, ei olosuhteissa eikä kalustossa, Poikkimäki sanoo.

Kilpailukausi jatkuu tiiviinä, sillä tiistaina ja keskiviikkona kilpaillaan Vantaalla Suomen Cupia. Mukana ovat muun muassa olympialaisiin valmistautuva Kähärä ja kilpailuihin palaava Vilma Nissinen ja Eveliina Piippo.

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net