VSTK:n hiihtäjillä kolmen mitalin nuorten SM-hiihdot Puijolla – Kähärä ja Liekari mestareiksi

Vuokatti Ski Team Kainuun nuorisokaartia kilpaili viikonvaihteessa nuorten SM-hiihdoissa Puijolla, jossa erityisesti sunnuntai oli menestyksekäs. Ensin Jasmin Kähärä voitti 23-vuotiaiden sarjassa 20 kilometrin yhteislähtökilpailun ja myöhemmin iltapäivällä Emil Liekari juhli miesten vastaavassa sarjassa 30 kilometrillä voittoa. Liekari hiihti myös hopealle lauantaina vapaan kympillä.

Kähärä hiihti perjantaina Falunin maailmancupin sprintissä ensimmäistä kertaa urallaan perinteisellä pisteille ja huipensi runsaasti matkustelua sisältäneen viikonvaihteensa Puijolla mestaruuteen 20 kilometrin yhteislähdössä.

– Oli tosi vaikeaa ennen kisaa arvioida, millainen kulku tänään on. Ajattelin vähän tarkkailla ekat kiekat, mutta ei muillakaan hirveästi vetohaluja ollut, joten aika paljon kyllä keulassa hiihdin, Kähärä tuumi.

– Virtaa vielä riittää ja haluan nyt kisata mahdollisimman paljon, kun on hyvä kunto ja sprinttiä on tullut hiihdettyä tänä vuonna niin paljon, mutta normimatkoja vähän, Kähärä sanoi.

Liekari vei mestaruuden yli minuutin erolla Johannes Vuorelaan.

– Onnistunut kilpailu. Eka 15 kilsaa katselin letkassa, että mikä on meininki. Kapula onnistui tänään ja suorituskin oli vahva. 15 kilometrin jälkeen lähdin tekemään omaa hyvää perushiihtoa. Vähän kiristin vauhtia. Taktisesti hiihdin hyvin, Liekari sanoi.

Liekarin ja Kähärän kilpailukausi jatkuu tällä viikolla Skandinavia-cupissa Islannissa, jossa hiihdetään vapaalla kolme matkaa perjantaista sunnuntaihin.

Muista VSTK:laisista Miska Poikkimäki oli Puijolla 23-vuotiaiden vapaan kympillä 18:s ja Tuukka Tolkkinen 17-vuotiaiden vapaan kympillä 37:s.

Kähärän ja Liekarin videohaastattelut kokonaisuudessaan sekä Facebookissa että Instagramissa @vuokattiskiteam.

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net