VSTK:n naisilla vahva viikonloppu Rukalla – viesticupissa 80 pisteen johto ennen SM-viestiä

Vuokatti Ski Team Kainuun naiset ottivat kauden kolmannen viestivoittonsa Suomen cupissa Rukalla, jossa erityisen hyviä onnistumisia tuli myös naisten 15 kilometrillä. Eveliina Piippo oli kolmas, Katri Lylynperä kuudes ja Jasmin Kähärä kahdeksas.

Naisten viestijoukkue hiihti järjestyksessä Vilma Nissinen, Jasmin Kähärä ja Katri Lylynperä. Viesti ratkesi toisella osuudella Kähärän vahvaan hiihtoon, joka tarjosi Lylynperälle hyvät asemat sinetöidä viestivoitto. VSTK:lla on vahva ote naisten viesticupin voittoon, sillä toisena oleva Vantaan Hiihtoseura on 80 pisteen päässä. Viesteissä voitosta saa 200 pistettä, kakkossijasta 160 ja kolmossijasta 120 pistettä. Jäljellä on enää SM-viesti lauantaina Rovaniemellä.

Lylynperän oma viikonloppu oli suoritusten osalta tuntemuksiltaan vaihteleva.

– Viesti oli tuntemukseen nähden yllättävän hyvää. 15 kilometrillä hiihto oli paljon paremman tuntuista, joten ehkä se viesti kuitenkin avasi. Vapaan hiihto oli sellaista mitä se melkein parhaimmillaan on ollut, cupin kokonaistilanteessa toisena oleva Lylynperä tuumi.

Henkilökohtaisten matkojen päivänä palkintokorokesijan nappasi Eveliina Piippo, joka oli Krista Pärmäkosken ja Kerttu Niskasen jälkeen kolmas. Piippo hävisi Pärmäkoskelle 1.30,9, Niskaselle reilu puoli minuuttia.

– Oli se työläs (kilpailu), mutta vissiin ihan hyvä ainakin tuloksellisesti. Minimitavoitteena oli se, että olen kolmas ja ettei ero olisi ihan järkyttävä Kepaan ja Kristaan. Skeitillä on ollut hyvä fiilis helmikuun alusta eteenpäin, Piippo sanoo.

Miesten viestijoukkueella oli sauvarikon muodossa epäonnea jo avausosuudella ja sijoitus oli kymmenes. Emil Liekari oli 30 kilometrin vapaalla parhaana 11:s, Tino Tiilikainen hyvässä tuntumassa 14:s.

– Rankka latu ja rankka kisa, mutta ihan hyvin kulki. Loppuun vähän kangistui, Liekari sanoi.

Manageri Hannu Koivusalo oli iloinen erityisesti naisten joukkueen onnistumisista.

– Rukan kisat oli meidän naisilta upeaa näytöstä. Viesticupin tilanne on kutkuttava, ja voitosta lähdetään taistelemaan Rovaniemen SM-hiihtoihin kynsin hampain. Miehet ovat haastajan roolissa mutta kauden ainut viesti, jossa hiihdetään molemmilla hiihtotavoilla luo omat mahdollisuutensa, Koivusalo sanoo.

Jaa juttu:

Eveliina Piippo

VSTK:lla monta onnistujaa Vuokatin Aateli Racessa

Moni Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä onnistui 20-vuotisjuhliaan viettäneessä Vuokatin Aateli Racessa. Eveliina Piippo oli toinen, Jasmin Kähärä neljäs, Nelli-Lotta Karppelin kuudes ja

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net