Naisten viestimestaruus 22 vuoden tauon jälkeen ja viesticupin voitto huipensivat SM-viikonlopun

Vuokatti Ski Team Kainuun naisten joukkue pääsi 22 vuoden tauon jälkeen juhlimaan 3×5 kilometrin viestin SM-kultaa Rovaniemellä. Joukkueessa hiihtivät Jasmin Kähärä, Eveliina Piippo ja Katri Lylynperä. VSTK:n naiset voittivat neljä viidestä viestistä Suomen cupissa ja sitä myöten viesticupin.

– On tätä odotettu. Pariviestistä olemme onnistuneet ottamaan pari (mestaruutta), mutta kyllä tämä maistuu. Tässä kaudessa tärkeintä on ollut, että olemme saaneet jokaiseen viestiin joukkueen ja aika kovankin joukkueen paikalle, Lylynperä sanoi.

Lylynperän kilpailukausi jatkuu vielä lauantaina Ylläs-Levissä, jossa matkana on 70 kilometriä perinteisellä.

– Kauhulla odottelen, katsotaan mitä siitä tulee, Lylynperä sanoi hymyillen.

Miesten viestijoukkue oli seitsemäs. Onnistumisia tuli myös henkilökohtaisilla matkoilla, sillä Eveliina Piippo oli perjantaina vapaan vitosella neljäs ja Katri Lylynperä samalla sijalla sunnuntaina 30 kilometrillä. Jasmin Kähärä oli 30 kilometrillä kuudes ja vitosella 12:s.

– Ei ollut yhtä vauhdikasta ja isoa hiihtoa mitä edeltävät päivät ja vielä verkkakin antoi odottaa. Happi kiersi mutta voimat puuttuivat, Piippo tuumi perjantaista.

Miehistä parhaan sijan nappasi Emil Liekari, joka taisteli 50 kilometrillä 11:nneksi. Miesten kympillä Topi Kuorelahti oli parhaana 16:s.

Manageri Hannu Koivusalo kuvasi Rovaniemen päiviä hienon kauden upeaksi päätösviikonlopuksi.

– Veti managerin aika tunteelliseksi, kun seurasin naisten viestin ankkuriosuuden taistelua. Kävin mielessäni läpi viimeistä reilun 20 vuoden ”mestaruusmetsästyksen” matkaa. Urheilijoita, joita siinä on ollut mukana. Läheltä piti -tilanteita. Pettymyksiä. Kyyneliä. Tuhansia ajettua kilometrejä jne. Kun näen joukkueen kasassa maaliviivan jälkeen juhlivan voittoa, muistan jälleen kerran miksi tätä teen.

–  Näin kauden päätteeksi pitää jälleen antaa massiivinen kiitos yhteistyökumppaneille. Monella tapaa vaikeina aikoina ollaan yhdessä löydetty tavat tehdä yhteistyötä ja viedä molempien tavoitteita eteenpäin. Menestys on sitten kirsikka kakun päällä, Koivusalo kiitti.

Viestikolmikon haastattelu Facebookissa ja Instagramissa @vuokattiskiteam.

Jaa juttu:

Eveliina Piippo

VSTK:lla monta onnistujaa Vuokatin Aateli Racessa

Moni Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä onnistui 20-vuotisjuhliaan viettäneessä Vuokatin Aateli Racessa. Eveliina Piippo oli toinen, Jasmin Kähärä neljäs, Nelli-Lotta Karppelin kuudes ja

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net