Vuokatti Ski Team Kainuun naiset kolmanneksi avausviestissä, Kähärä sprintissä kuudes

Vuokatti Ski Team Kainuun naisjoukkue ylsi kolmanneksi Suomen cup -kauden avausviestissä Vuokatissa. Joukkueessa hiihtivät Jasmin Kähärä, Eveliina Piippo ja Katri Lylynperä. Miesten joukkue oli kuudes. Sprintissä Kähärä oli kuudes ja Eero Rantala 11:s.

Kähärällä oli sprintissä epäonneakin, mutta viestissä hän hiihti varman avausosuuden.

– Vähän on vielä kisavireen kanssa hakemista. Pitää luottaa siihen, että kunto lähtee paranemaan, kun pääsee Lapin lumille. Viime vuonna oli aika samantyyppinen kauden avaus, mutta siitä kuitenkin kuukaudessa saatiin aika iso harppaus tehtyä, Kähärä sanoi.

Hän ajattelee hiihtävänsä ensi viikonvaihteessa Oloksella FIS-kisoissa yhden matkan, sitä seuraavana viikonloppuna Taivalkoskella Suomen cupissa molemmat.

– Sen tiedän, että sprinttiä en Oloksella hiihdä. Pertsan kympin ainakin, Kähärä sanoi jatkostaan.

Eveliina Piippo avasi kautensa viestissä. Paremmin vapaalla ja vaativammassa maastossa viihtyvä Piippo taisteli kuitenkin perinteisen kuudelta kilometriltä vaihtoon kakkosena.

– Vuokatin nenähengityslatu ei lukeudu suosikkeihin, mutta odotin silti itseltäni kovempaa vauhtia ja rennompaa vuorohiihtoa. Harmittaa, että kärki karkasi takiani. Joukkuekaverit ei kuitenkaan hylänneet maalissa ja Vilma ilmoitti olevansa käytössä seuraavaan viestiin, seuraavia kisoja kohti katseensa suunnannut Piippo sanoi.

Manageri Hannu Koivusalo näki viikonlopussa lupauksia antavia suorituksia, sopivasti lisää kipinää antaneita esityksiä sekä terveysmurheiden vaikutusta.

– Avauskisojen alla oli poikkeuksellisen monella hiihtäjällämme terveysmurheita. Useampi joutui niistä syystä tyytymään yhteen starttiin viikonlopun aikana. Viestijoukkueiden sijoituksia voidaan lähtötilanteen osalta pitää hyvänä perustasona, ja uskon että seuraaviin viesteihin tuli sopivasti lisää kipinää. Eero Rantalan suoritukset kumpanakin päivänä olivat lupauksia antavia, Koivusalo sanoi.

Suomen Cup jatkuu Taivalkoskella 19. –20. marraskuuta.

Katri Lylynperän & Eero Rantalan kommentit kuunneltavissa somekanavissamme.

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net