Lylynperä ja Kähärä sprintissä palkintokorokkeella, Poikkimäki ja Rantala onnistuivat normaalimatkalla

VSTK:n viikonloppu Taivalkoskella oli monelta osin onnistunut. Lauantain sprintissä nähtiin palkintokorokkeella kaksi valko-violettiä, kun Katri Lylynperä oli toinen ja Jasmin Kähärä kolmas. Sunnuntaina Kähärä päätti vahvan viikonloppunsa vapaan kympin neljänteen sijaan ja miesten 15 kilometrillä Miska Poikkimäki oli neljäs ja Eero Rantala seitsemäs.

VSTK:n vahvat sprinttihiihtäjät ovat päässeet syksyn haasteidensa jälkeen nousujohteiseen vireeseen:

– Vuokatin viestistä lähti homma kääntymään, ja meni Oloksella parempaan suuntaan. Näihin kisoihin ei hirveästi ehtinyt (Oloksen leiristä) palautella, mutta uskoisin käyrän olevan ylöspäin, Lylynperä sanoi sprinttipäivän jälkeen.

– Tänään oli ihan erituntuista (kuin Vuokatin sprintissä), pystyin loppupuolella eriä kiristämään vielä tahtia ja taistelemaan niistä sijoista. Varsinkin finaalista jäi hyvä fiilis. Suunta on oikea, Kähärä sanoi.

Miska Poikkimäki sairastui hyvän harjoituskauden jälkeen lokakuussa, mutta on sittemmin päässyt hyvään vireeseen kilpailuissaan. Taivalkoskella Poikkimäki jätti sprintin väliin, mutta taisteli vapaan 15 kilometrillä tiukasti palkintokorokesijasta ja oli neljäs. Kolmas sija jäi vain kahdeksan sekunnin päähän.

– Aika ennakkoluulottomasti sain lähteä, lähdin rennosti katsomaan mitä tulee. Kiihtyvää vetoa yritin tehdä, ja se onnistui ihan hyvin. Edelliskausiin peilaten nyt tuli jo toinen hyvä hiihto, kun Oloksellakin oli hyvä. Tiedän, että perustaso on varmasti noussut lähemmäs omaa hyvää tasoa. Pystyn viikonlopusta toiseen tekemään hyviä suorituksia, Poikkimäki sanoi.

Eero Rantala hiihti perinteisen sprintissä välieriin, mutta iso onnistuminen tuli sunnuntaina vapaan 15 kilometrillä. Rantala oli seitsemäs.

– Oli ihan hyvä kisa. Lähdin aika kovaa, kun tiesin, että rata on nopea. Rata sopi itselleni hyvin. Ihan mukavaa oli, kun vapaan distanssi on itselleni ehkä se heikoin matka. En osannut ajatella, että olisi noin hyvä sijoitus, Rantala sanoo.

Manageri Hannu Koivusalo oli tyytyväinen Taivalkosken viikonlopun antiin.

– Laajalla rintamalla hyvää tulosta. Mentiin selkeästi eteenpäin Vuokatin avausviikonlopusta. Siellä täällä edelleen pieniä terveysmurheita mutta isossa kuvassa erittäin onnistuneet kisat seuralta. Nyt sitten hetkeksi maailmancupin pariin, Koivusalo sanoo.

Suomen cup jatkuu SM-hiihdoilla Tampereella tammikuussa.

Maailmancupin avaukseen Kähärä, Lylynperä ja Liekari

Maastohiihdon maailmancup alkaa perinteisesti Rukalla, jossa hiihdetään perjantaista sunnuntaihin. Joukkueisiin on VSTK:n urheilijoista valittu Kähärä, Lylynperä ja viikonlopun distanssimatkojen osalta myös Emil Liekari.

Kuva: Touho Häkkinen

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net