Hienoja viikkoja edessä: Useita VSTK-hiihtäjiä ehdolla arvokisoihin, Tampereen SM-kisoissa mielenkiintoinen ohjelma

Tampereen SM-hiihtojen, nuorten MM-kilpailuiden ja Planican MM-kilpailuiden lähestyessä monella Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjällä on lupaava tilanne, vaikka alkukauteen on mahtunut urheiluun kuuluvia haasteitakin. Hiihdon ystävillä on edessään huikeita viikkoja.

Joulukuun onnistujiin kuuluu Eveliina Piippo, joka oli Davosissa 20 kilometrin vapaalla 13:s.

– En ole maailmancupissa päässyt ihan kunnolla maksimialueelleni. Se on turhauttanut, mutta tulokset ovat olleet siihen nähden hyviä, Piippo sanoo.

Piippo on tehnyt harjoituksellisia ratkaisuja tulevia vuosia ajatellen, vaikka Planican MM-kilpailut ovatkin tämän kauden päätavoite.

–  On otettu voimaa vähän tehostetummin mukaan ajatellen seuraavia olympialaisia. Tässä kaudessa ei ole mitään paineita tai kovia odotuksia. On kiva bonus, jos tulosta tulee.

Tour de Skillä nähtiin kaksi VSTK:n hiihtäjää, kun Jasmin Kähärä ja Katri Lylynperä kävivät hiihtämässä osan kiertueesta. Kaksikon alkukauteen on mahtunut sairastelua joulukuussa, mutta myös lupaavasti onnistuneita kilpailuja maailmancupissa niin sprintissä kuin normaalimatkoillakin. Tour de Ski jäi molemmilla kesken.

Rantala vahva nuorten MM-katsastuksissa, Poikkimäellä ja Tolkkisella haastavampia viikkoja

Eero Rantala on hiihtänyt odotetun vahvasti nuorten MM-katsastuksissa, samoin jalkavammasta harjoituskaudella kärsineen Emil Liekarin alkukauteen on mahtunut paljon positiivisia asioita. Nuoriso-osastostamme Tuukka Tolkkisella ja Miska Poikkimäellä on ollut myös haasteita.

– Tällä hetkellä kuuluu jo ihan hyvää, alkukausi on ollut vähän vaikea. Kulku on lähtenyt paranemaan. Nyt pitää kisavire saada kuntoon, treenit kulkevat nyt jo paljon paremmin. Nyt kierretään niin paljon kotimaassa kisoja kuin mahdollista, Tolkkinen sanoo ja tähtää erityisesti nuorten SM-kisoihin.

Poikkimäellä on ollut vähän haastavampaa hiihdon kanssa joulukuussa, mutta katse on eteenpäin.

– Vähän samaa mitä oli viime talvi. Vähän on ollut viime ajat hakemista. Ihan hyvin on kuitenkin treenattu, mutta jostain syystä on ollut vähän vaikeaa. Ehkä viimeinen pari viikkoa – viikko pikkuisen ollut sellaista heräilemistä, on alkanut vähän tuntua taas normaalilta. Vähän vaikeampi jakso on ollut, Poikkimäki sanoo.

Poikkimäki hiihtää ensi viikonloppuna U23 MM-katsastuksissa Vöyrillä.

– Ei osaa sanoa yhtään mitä sieltä tulee, Poikkimäki sanoo.

Nissisen kunto kehittyy lupaavasti

Vilma Nissinen pääsi avaamaan kilpailukautensa joulukuun alussa ja on sen jälkeen saanut myös laadukkaan harjoituspätkän. Nissinen kilpaili viikonvaihteessa Tampereen Talvikisoissa, jossa hän voitti perinteisen kilpailun ja oli vapaalla toinen.

–  Tuntui pitkästä aikaa kilvanhiihdolta. Toki olisi eilen ja tänään voinut kisojen alut hiihtää kovempaa, mutta kun on vähän se, ettei ole uskaltanut lähteä, kun ei tiedä, kestääkö loppuun asti. Ehkä tänään olisi voiton saanut kairattua sillä, että olisi hiihtänyt ekalla kiekalla vähän kovempaa, Nissinen sanoi.

”Eletään todellista hiihtojännärin kulta-aikaa!”

Manageri Hannu Koivusalo on innoissaan siitä, millainen kahden kuukauden jakso hiihtolajeissa on edessä:

– Vuosi vaihtui ja edessä on huikeiden kisojen kahden kuukauden jakso. Meiltä on ehdolla useita hiihtäjiä niin aikuisten kuin nuorten MM-kisoihin. Sekaan mahtuu vielä SM-hiihtoja ja Suomen Cupia. Eletään todellista hiihtojännärin kulta-aikaa! Toivotaan nyt, että terveystilanteet tasaantuu ja päästään ensi alkuun Tampereen SM-hiihdoissa iskemään kovaa koko porukalla. Tampereen ohjelma näyttää etukäteen meille hyvältä, Koivusalo sanoo.

Tampereen SM-hiihtojen ohjelma: Tampere – Suomen Hiihtoliitto

Kuva: Anssi Mäkinen (kuvassa Vilma Nissinen Tampereen Talvikisoissa 8.1.)

Jaa juttu:

Eveliina Piippo

VSTK:lla monta onnistujaa Vuokatin Aateli Racessa

Moni Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä onnistui 20-vuotisjuhliaan viettäneessä Vuokatin Aateli Racessa. Eveliina Piippo oli toinen, Jasmin Kähärä neljäs, Nelli-Lotta Karppelin kuudes ja

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net