VSTK:lle mitalisade talven ensimmäisissä SM-hiihdoissa  – neljä hiihtäjää nuorten MM-kisoihin

Vuokatti Ski Team Kainuu saavutti vähintään yhden mitalin jokaisena päivänä kauden ensimmäisissä SM-hiihdoissa Tampereella. Parisprintissä Katri Lylynperä ja Jasmin Kähärä voittivat kultaa, Eveliina Piippo ja Vilma Nissinen pronssia ja Eero Rantala ja Emil Liekari niin ikään pronssia, 10 kilometrin vapaalla Piippo otti pronssia ja päätöspäivän sprintissä Lylynperä hiihti hopealle ja Kähärä pronssille.

– Taisi olla seuran kaikkien aikojen menestyksekkäin SM-viikonloppu. Managerin roolissa on oikeastaan aika ”tyhjä” olo. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Kyllä tässä hommassa parhaat kiksit saa, kun näkee iloiset urheilijat ja valmentajat tyytyväisinä hienojen suoritusten jälkeen, Hannu Koivusalo sanoi tiimin viikonvaihteesta.

Lylynperälle tuplakultakin oli lähellä, mutta Matintalo vei loppuvenytyksessä niukasti mestaruuden.

– Hyvä kakkossija kuitenkin tälle päivälle.  Ehkä tämä oli ensimmäinen viesti siitä, että ehkä on vähän parempaa, hän tuumi tilanteestaan.

Kähärä käänsi pronssitaiston Anne Kyllöstä vastaan niukasti edukseen.

– Oli nousujohteinen päivä tänään, niin antaa kuitenkin lopulta luottoa nuorten MM-sprinttiin myös, Kähärä sanoi.

Vaikka Lylynperä, Kähärä ja Piippo olivat ainoat tuplamitalistit, muitakin onnistumisia nähtiin. Vilma Nissisen vauhti kiihtyy, sillä parisprinttipronssin lisäksi hän oli kympillä kahdeksas ja sprintissä seitsemäs. Liekari puolestaan oli parisprinttipronssin lisäksi kymmenes 15 kilometrillä. Miska Poikkimäelle ja Tino Tiilikaiselle ei osunut lauantaina paras päivänsä, mutta molempien talvessa on ollut valoisiakin merkkejä.

Neljä hiihtäjää nuorten MM-kisoihin

VSTK on myös vahvasti edustettuna nuorten MM-kilpailuissa, jonne joukkue lähti maanantaina. Eero Rantala valittiin U20-kilpailuihin ja Jasmin Kähärä, Miska Poikkimäki ja Emil Liekari U23-kilpailuihin.

Ranskan maailmancupiin valittiin VSTK:n hiihtäjistä Piippo ja Lylynperä.

– Putki jatkuu. Saatiin peräti neljä hiihtäjää nuorten MM-kisoihin ja usealla myös saumaa aikuisten vastaaviin Planicaan. Toivotaan että hyvä vire jatkuu, Koivusalo sanoi.

Nuorten MM-hiihdoista tulee lähetykset Yle Areenassa: Hiihdon nuorten MM | Yle Areena

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net