Nissinen palasi palkintokorokkeelle ja naisten viestijoukkue taisteli kolmossijan Vantaalla

Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjillä on ollut hienoja viikkoja. Nuorten MM-kilpailuissa Jasmin Kähärä voitti U23-sprintissä kultaa ja Eero Rantala U20-sprintissä pronssia. Viikonvaihteessa Suomen cupissa Vantaalla Vilma Nissinen hiihti 10 kilometrillä toiseksi ja naisten viestijoukkue taisteli kolmanneksi.

– Aika pitkä kymppi ja raskas. Toivotaan, että hiihto paranee tästä. Kolmen viikon sisään ollut pari sairastelua. Nyt Vuokattiin treenailemaan ja sitten ehkä Finlandiaan, Nissinen suunnitteli.

Naisten viestijoukkueessa hiihtivät Venla Järvelä, Nissinen ja Katri Lylynperä. Lylynperällä oli osuudelleen lähtiessä edessä sopivasti jahdattavaa, ja stadionalueella hän käänsi vielä kolmossijakamppailunkin edukseen.

– Se oli semmoinen takaa-ajo-osuus ehkä hienoimmillaan. Hienoa, että pystyin joukkueen podiumille asti nostamaan. Itse asiassa luulin, että kamppailen nelossijasta. Vasta maaliviivan ylitettyä ymmärsin, että oltiin podiumilla, Lylynperä sanoi hymyillen.

Ensi viikolla päästään jännittämään Planican MM-hiihtoja, jonne VSTK:sta valittiin Jasmin Kähärä ja Eveliina Piippo.

Manageri Hannu Koivusalo on luonnollisesti tyytyväinen menestyksekkäisiin viikkoihin.

– Hieno pätkä takana! Meidän joukkueen tiimoilta erittäin haastavaan ajankohtaan sattunut Vantaan Suomen Cup saatiin vietyä kunnialla läpi ”podium per päivä -mallilla.” Respect hiihtäjille venymisestä kovan kilpailuruuhkan keskellä. Seuraava Suomen Cup on Inarin SM-hiihdot maalis-huhtikuun taitteessa. Tuota ennen saadaan vielä seurata muun muassa Planicaa ja nuorten SM-hiihtoja, Koivusalo sanoo.

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net