Naisten viestikultaa & Piipon hopea 30 kilometrillä Inarin SM-hiihtojen parasta antia

Piippo sanoi, että Inarin SM-viikonlopusta jäi ”kohtuuhyvä maku”. Erityisesti lauantai ja sunnuntai olivat mieleen.

– Viestipäivä oli hieno. Mestaruutta lähdettiin hakemaan ja oli kiva saada se niin ylivoimaisella tavalla. Sunnuntaina oli jotenkin ehkä liiankin mukavaa ladulla. Oli hieno kisata. Ihan hyvä, että jää vähän vielä hampaankoloon, Piippo viittasi henkilökohtaisen mestaruuden jahtaamiseen.

Vilma Nissinen oli naisten vitosella kuudes. Jasmin Kähärä hiihti myös tasapainoisen viikonlopun, koska hän oli vitosella kahdeksas ja samalla sijalla myös 30 kilometrillä. Turvallisessa johdossa matkaan päässyt Kähärä nautiskeli uransa ensimmäisen viestin ankkuriosuuden ja sai tuoda viestin voittajana maaliin.

– Olen kiitollinen, että luotettiin, että ankkuriosuus minulta hoituu, Kähärä sanoo.

Hänelle maaliskuu toi tiiviin kisarupeaman kansainvälisiä sprinttikilpailuja ja pitkän kauden lopulla väsymys painaa jo kuten tässä vaiheessa asiaan kaikilla kuuluukin.

Miesten viestijoukkueelle jäi nälkää

Miesten viestijoukkue oli tällä kertaa viides. Joukkueessa hiihtivät Emil Liekari, Eero Rantala, Tino Tiilikainen ja Miska Poikkimäki. Henkilökohtaisissa kilpailussa Liekari oli kympillä 11:s ja päätöspäivän 50 kilometrillä kahdeksas.

Viesti jätti nälkää:

– Joukkueena varmaan aika perustason suoritus, kukaan ei oikein lentänyt ladulla. Tuohon se tällä kertaa riitti. Totta kai parempaa sijaa ja siihen mitalikantaan lähdettiin hakemaan. Nyt siihen jäi vielä pari joukkuetta, jotka pitää ohittaa. Mutta ensi vuonna on taas uusi SM-viesti, siihen taas kovalla meiningillä takaisin, Liekari sanoi.

Liekari sairasti helmikuussa koronan, jonka jälkeen tulostaso on ollut vaihteleva.

Naiset kiinni viesticupin voitossa

Suomen cupissa on jäljellä vielä yksi viesti ja yksi normaalimatka, jotka hiihdetään Rovaniemellä 15. –16. huhtikuuta. Vuokatti Ski Team Kainuu johtaa naisten viesticupia 40 pisteen erolla Kainuun Hiihtoseuraan. Kähärä on naisten kokonaiskilpailussa neljäntenä.

–  Huojentavan hienot SM-kisat! Edeltävänä viikonloppuna varsinkin naisten joukkueen terveystilanne näytti vielä todella huolestuttavalta. Onneksi monella kunto koheni riittävästi ja saatiin hyvät joukkueet kasaan. Naisten viestikulta oli kohokohta ja Eve viikonlopun valkovioletti tähti. Miesten nuori joukkue suoritti hyvällä tasolla. Nyt yksi viikonloppu huilia ja vielä viimeinen taistelu Rovaniemellä, manageri Hannu Koivusalo sanoo.

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net