Viesticupin voitto kruunasi Vuokatti Ski Team Kainuun naisten joukkueen kauden

Vuokatti Ski Team Kainuun naiset voittivat viesticupin toisena kautena peräkkäin. Suomen cupin kokonaiskilpailun voiton sinetöi voitto kauden viimeisessä viestissä Rovaniemellä. Miesten kolmikko oli neljäs sekä lauantain viestissä että cupissa.

Naisten joukkue hiihti samassa järjestyksessä kuin pari viikkoa aiemmin voittoisassa SM-viestissä: Vilma Nissinen aloitti, Eveliina Piippo hiihti toisen osuuden ja Jasmin Kähärä toi viestin ankkurina maaliin.

– Tyytyväinen voi olla, että voitettiin viesticup, se oli ainoa tavoite tälle päivälle, Nissinen sanoi.

Kauden viesteistä hänelle jää kaksi päivää erityisinä mieleen:

– Inari, minun eka pitkän viestin SM-kulta. Totta kai Tampereen pariviestipäivä oli hieno. Se oli kauden kohokohta fiiliksen puolesta. Pääsin itse takaisin kisoihin ja sitten vielä (naisten) molemmat joukkueet podiumille. Hieno päivä, Nissinen sanoi.

– Kyllä Tampereen parisprinttipäivä oli aika kova. Tosi hieno päivä. Viesticupin voitto on iso juttu, tämä on ollut päätavoite SM-kullan lisäksi. Meillä oli nousujohteinen kausi, Kähärä sanoi.

Miesten viestijoukkueessa hiihtivät Miska Poikkimäki, Tino Tiilikainen ja Emil Liekari. Tiilikainen saapui Rovaniemelle Lapponia-hiihdosta.

– Kyllähän se (Lapponia) tietyllä tavalla tuntui, mutta ok-suoritus sieltä tuli ja säntillisellä sijalla joukkue jatkoon. Erityisesti kauden viesteistä mieleen jää Inari, Tiilikainen sanoi.

Sunnuntaina hiihdetyillä normaalimatkoilla kolme VSTK-naista oli 15 kilometrin perinteisellä kahdeksan parhaan joukossa: Eveliina Piippo viides, Vilma Nissinen kuudes ja Jasmin Kähärä kahdeksas. Miesten 30 kilometrillä Emil Liekari oli viides.

Piipolle viikko sisälsi paljon kilpailukilometrejä, sillä Tiilikaisen tavoin hän saapui Rovaniemelle Lapponia-hiihdosta, jonka hän voitti. Lapponiassa hiihdettiin kolmena päivänä 190 kilometriä, ja päätösosakilpailu 80 kilometriä perjantaina.

– Tämä viikko oli ihan unelmaelämääni, mutta tänään (15 kilometriä) oli ihan hirveää. Ylämäkeen en jaksanut, mutta tasuri oli tänään ihan hyvä. Ihan köysissä olin joka ylämäkeen, harvinaista minulle, Piippo sanoi.

Manageri Hannu Koivusalo tiivisti kauden:

– Olipahan hieno kausi! Itseä lämmittää se että onnistumisia tuli niin laajalla rintamalla. Kotimaan kisoista kärkeen nousee Tampereen SM-hiihdot sekä naisten joukkueen vahva suorittaminen Inarissa ja Rovaniemellä päättyen cupin voittoon. Yksittäisen urheilijan kautta ajatellen Eveliina Piipon nousu takaisin maailman kärkeen oli upea juttu, Koivusalo sanoi.

Vuokatin Aateli Race 27. –28.6.

Talvikausi päättyi, mutta kohta on taas aika perinteisen kesäkilpailun. Vuokatin Aateli Race järjestetään jälleen juhannuksen jälkeisellä viikolla, tällä kertaa päivämäärät ovat 27. ja 28.6.

Lisätietoja: Aikataulu – Vuokatti Ski Team

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net