Piippo: ”Vuokatin Aateli Race on yleensä hyvä kahden päivän harjoituskuuri”

Vuokatin Aateli Race järjestetään ensi viikolla jo 19:nnen kerran. Tiistaina ja keskiviikkona käytävä rullahiihdosta ja maastojuoksusta koostuva kilpailu on suomalaishiihtäjien perinteinen kesäkunnon mittari, joka kerää jälleen useita kotimaisia kärkinimiä. Listalla ovat esimerkiksi Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski.

Vuokatti Ski Team Kainuun Eveliina Piippo on yksi niistä, joiden kesään Vuokatin Aateli Race perinteisesti kuuluu.

– Vuokatin Aateli Race on yleensä hyvä kahden päivä harjoituskuuri. Samalla pääsee näkemään ainakin toivottavasti tasoa maailman kärkeen verrattuna. Treeneissä on ollut vähän alkukankeutta, mutta nyt kesäkuun puolella on mennyt paremmin, Piippo sanoo.

Myös Vuokatin Aateli Racessa hyödynnettävä VuokattiSportin rullaradan lisäosa oli pitkään toivottu, ja se on valmistuttuaan ollut hiihtäjien mieleen.

– Olen viihtynyt hyvin rullaradan uudella puolella. Nousukulmat on parasta, Piippo sanoo.

Vuokatin Aateli Raceen ja alle 18-vuotiaiden Junior Aateli Raceen on ilmoittautunut lähes 180 urheilijaa.

Rullahiihto-osuuksilla uudistuksia

Tapahtuma alkaa tiistaina 27. kesäkuuta 18-sarjalaisten Junior Aateli Racella, jossa ensin maastojuoksu (klo 10) ja sitten rullahiihto (klo 12). Rullahiihto-osuus käydään tällä kertaa kokonaisuudessaan uudella Tekniikkarinteen stadionilla.

Aikuisten Vuokatin Aateli Race alkaa perinteisesti tiistaina Vuokatinvaaralle hiihdettävällä prologilla. Miesten ensimmäinen startti on klo 16 ja naisten klo 17. Kolmiosainen kilpailu jatkuu keskiviikkona 28. kesäkuuta maastojuoksulla (miehet 4,5 km ja naiset 3 km) ja huipentuu iltapäivällä 12,5 kilometrin rullahiihto-osuuteen (klo 12.30 miehet ja klo 13.45 naiset). Tänä vuonna matka on kaikille 12,5 kilometriä, kun aiemmin naiset ovat hiihtäneet 10 kilometriä ja miehet 15 kilometriä. Uutta on myös se, että alkuosa rullahiihdosta käydään uudella Tekniikkarinteen stadionilla, jonka jälkeen matka jatkuu totutusti Vuokatinvaaran päällä sijaitsevaan maaliin.

Tapahtumasta tulee tv-kooste YLE TV2 la 8.7. klo 19.15–20.30. Paikan päällä kisojen seuraajia ilahduttaa myös Vuokatinrinteiden maisemahissi (avoinna ke 28.6. klo 11–16) sekä kahvila Vaaran Tupa (päivittäin klo 11–17)

Vuokatin Aateli Racen järjestää Vuokatti Ski Team Kainuu yhteistyössä Hiihtoliiton, Vuokatin Aatelin ja Vuokatti Sportin sekä muiden yhteistyökumppanien kanssa.

Tapahtuman sivut: Vuokatin Aateli Race – Vuokatti Ski Team

Jaa juttu:

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net