Vuokatin Aateli Race toi jälleen hiihtoväen kisailemaan Vuokattiin – Piippo VSTK:n parhaana kolmas

Vuokatin Aateli Racen kaksipäiväinen kilpailurupeama nautittiin tällä kertaa helteisissä olosuhteissa ja osin uudella rullahiihtoradalla. Jo 19:nnen kerran järjestetyn tapahtuman voittajat olivat Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen. Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjistä Eveliina Piippo oli kolmas.

Piipon kokonaiskilpailun kolmossijan lisäksi pirteästi onnistuivat myös vain hiihto-osuuksille startannut Eero Rantala ja 12:nneksi kokonaiskilpailussa yltänyt Tino Tiilikainen. Miska Poikkimäellä oli tällä kertaa haastavampi Aateli Race.

– Kolme kovaa kisaa jälleen kerran. Takaa-ajosta tuli yllättävän hyvä. Vika nousu on minulle hyvä, kun siihen on vähän alle hiihdetty. Siinä tuli vedettyä useampi sija ylöspäin, Tiilikainen sanoi.

Tiilikainen toivoi löytävänsä loppukesään kalenteriinsa muutaman juoksukilpailun, että kisatuntuma pysyy yllä.

– Muuten perusharjoittelua täällä kotimaisemissa. Kun kaikki muut tulevat tänne, miksi lähteä muualle, Tiilikainen sanoi hymyillen.

Eero Rantala on kuntoutunut hyvin toukokuussa tulleesta ulkoisen kehräsluun murtumasta. Juoksuosuudella häntä ei nähty, mutta hiihto kulki.

– Olen yllättävän tyytyväinen, hyvin meni. Prologi oli hyvä veto, 12,5 kilometrillä huomasi, ettei ole kilometrejä tarpeeksi takana ja ”lihas loppui”. Muutaman viikon olen pystynyt hiihtämään. Hyvin ollaan kartalla talvea kohti, jalkavammasta kuntoutunut Rantala sanoi.

Vuokatin Aateli Racen kokonaisuus miellytti myös kilpailun johtaja Hannu Koivusaloa.


– Kokonaisuudessaan erittäin onnistunut kisarupeama. Uusi rullarata toimi loistavasti ja toi selkeän uuden mausteen kisaan. Iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja ennen kaikkea Vuokatti Sportille tapahtuman onnistuneesta läpiviennistä. Ensi vuonna on 20 juhlavuosi. Koitetaan kehittää siihen jotain spesiaalia, Koivusalo sanoi.

Palaa Vuokatin Aateli Race -tunnelmiin lauantaina tv-koosteessa: YLE TV2 la 8.7. klo 19.1520.30.

Vuokatin Aateli Race toi jälleen hiihtoväen kisailemaan – Piippo VSTK:n parhaana kolmas

Vuokatin Aateli Racen kaksipäiväinen kilpailurupeama nautittiin tällä kertaa helteisissä olosuhteissa ja osin uudella rullahiihtoradalla. Jo 19:nnen kerran järjestetyn tapahtuman voittajat olivat Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen. Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjistä Eveliina Piippo oli kolmas.

Piipon kokonaiskilpailun kolmossijan lisäksi pirteästi onnistuivat myös vain hiihto-osuuksille startannut Eero Rantala ja 12:nneksi kokonaiskilpailussa yltänyt Tino Tiilikainen. Miska Poikkimäellä oli tällä kertaa haastavampi Aateli Race.

– Kolme kovaa kisaa jälleen kerran. Takaa-ajosta tuli yllättävän hyvä. Vika nousu on minulle hyvä, kun siihen on vähän alle hiihdetty. Siinä tuli vedettyä useampi sija ylöspäin, Tiilikainen sanoi.

Tiilikainen toivoi löytävänsä loppukesään kalenteriinsa muutaman juoksukilpailun, että kisatuntuma pysyy yllä.

– Muuten perusharjoittelua täällä kotimaisemissa. Kun kaikki muut tulevat tänne, miksi lähteä muualle, Tiilikainen sanoi hymyillen.

Eero Rantala on kuntoutunut hyvin toukokuussa tulleesta ulkoisen kehräsluun murtumasta. Juoksuosuudella häntä ei nähty, mutta hiihto kulki.

– Olen yllättävän tyytyväinen, hyvin meni. Prologi oli hyvä veto, 12,5 kilometrillä huomasi, ettei ole kilometrejä tarpeeksi takana ja ”lihas loppui”. Muutaman viikon olen pystynyt hiihtämään. Hyvin ollaan kartalla talvea kohti, jalkavammasta kuntoutunut Rantala sanoi.

Vuokatin Aateli Racen kokonaisuus miellytti myös kilpailun johtaja Hannu Koivusaloa.


– Kokonaisuudessaan erittäin onnistunut kisarupeama. Uusi rullarata toimi loistavasti ja toi selkeän uuden mausteen kisaan. Iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja ennen kaikkea Vuokatti Sportille tapahtuman onnistuneesta läpiviennistä. Ensi vuonna on 20 juhlavuosi. Koitetaan kehittää siihen jotain spesiaalia, Koivusalo sanoi.

Palaa Vuokatin Aateli Race -tunnelmiin lauantaina tv-koosteessa: YLE TV2 la 8.7. klo 19.1520.30.

Jaa juttu:

Eveliina Piippo

VSTK:lla monta onnistujaa Vuokatin Aateli Racessa

Moni Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä onnistui 20-vuotisjuhliaan viettäneessä Vuokatin Aateli Racessa. Eveliina Piippo oli toinen, Jasmin Kähärä neljäs, Nelli-Lotta Karppelin kuudes ja

Copyright Vuokatti Ski Team Kainuu 2020   |   Vuokatti Ski Team ry, Kidekuja 2, 88160 Vuokatti   |  puh. 050 407 7500‬  |  hannu.koivusalo@vuokatti.net